Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Zlepšete své pracovní prostředí díky jednoduchým trikům!

    15.11.2011, Markéta Vocetková

    Ne každý z nás má to štěstí pracovat v kolektivu příjemných lidí, ne každý má chápavého šéfa a ne každý má práci, která ho baví a uspokojuje. I přesto existují způsoby, jak se s problémy svého zaměstnání vyrovnat a dokonce svou situaci zlepšit.  Nemusí to být zrovna tak radikální krok, jakým je například změna povolání.  Budete překvapeni, jak málo stačí ke zlepšení atmosféry.

    Kolektiv. Pokud nevycházíte s někým ze svého kolektivu, měli byste nejprve zjistit proč. Nesedíte si? Nežárlíte jeden na druhého? Je až s podivem, kolik nepřátelských vztahů je založeno na nepřejícnosti. Pokuste se s touto osobou, v našem případě kolegyní, promluvit, pozvat ji na kafe a celkově jí porozumět. Že vám závidí dům, auto nebo partnera? Povězte jí, že i vy žárlíte na ni. Například, že o takových vlasech se vám může jen zdát nebo že byste chtěla umět zvládat tolik práce najednou, jako ona. Sama uvidíte, jak rychle nevraživost zmizí.

    Další na řadě je šéf. Dává vám nesplnitelné termíny, vždy se tváří naštvaně, když prochází po chodbě, raději se schováte v kanceláři z obavy, zda něco nebude chtít. Možná vám jeho chování nejde na mysl ale přeci jen i šéf je člověk, který musí nést velké množství starostí na svých bedrech a někdy si své chování ani neuvědomuje. Zkuste se na něj příště na chodbě usmát a zeptat se, jaký měl den. I taková drobnost může člověka potěšit. Pokud vám dává velké množství práce, najděte si chviličku, kdy bude v dobrém rozmaru, a popovídejte si. Navrhněte například jinou pracovní strategii nebo ukažte, jak jinak můžete být užiteční. Dozajista tak vzbudíte jeho zájem.

    Posledním bodem je pracovní prostředí. Uklizená deska pracovního stolu, přehledná nástěnka s termíny úkolů a celkový pořádek napomáhají nabudit dobrý pocit z pracovního prostoru, motivují k práci a dobré náladě. Vezměte si kousek domova s sebou do práce. Oblíbený hrneček na kávu, květinu či zábavnou propisku. I na maličkých radostech totiž záleží.

    Přečtěte si také: