Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Nepropadejte předčasným podzimním frustracím. Dovolenou si můžete užít i v září!

    18.8.2011, Tereza Menclová

    Léto se pomalu ale jistě přehouplo do druhé poloviny a počasí stále za moc nestojí. Školákům se krátí prázdniny a vyhlídky na sychravý podzim nikomu na náladě nepřidají. Útěchou nám může být, že v zahraničních turistických destinacích je sezóna stále v plném proudu. A bude i v září! Určitě nic nezpříjemní konec léta a začátek podzimu tak, jako pěkná dovolená.

    Září je ideálním měsícem na cestování především pro bezdětné páry, pro studenty, jimž semestr zpravidla začíná až začátkem října, a rovněž pro všechny cestovatele, kteří nemají rádi velkou cestovní horečku během letních měsíců. A pokud chcete ušetřit, můžete si vybrat zájezd last minute, kdy za zlomek ceny klasického zájezdu pořídíte atraktivní dovolenou. Kvapný odjezd a málo času na přípravu vyvažuje fakt, že opravdu ušetříte.

    Zájemci o dovolenou mohou vybírat z celé řady nejrůznějších zájezdů. Milovníci moře, opalování a slunečného počasí mohou zamířit do stále atraktivního Řecka, populárního Turecka, horkého Egypta či Tuniska, na Pyrenejský poloostrov do Španělska, nebo na ostrov Kypr či Kanáry. K dispozici je také malý přímořský stát Černá Hora a oblíbené Bulharsko.

    Nabídka vás nezklame ani v případě, že máte zájem o exotičtější dovolenou. Současnými hity jsou karibské státy Dominikánská republika a Kuba, pohádkové Seychely v Indickém oceánu a na africkém kontinentu láká turisty především Keňa. Navštívit můžete také temperamentní Mexičany, jejichž země je proslulá pikantní kuchyní a silnou tequillou, nebo pestrou arabskou kulturu v Emirátech.

    Nebaví vás celodenní povalování na pláži a raději obdivujete památky a přírodní krásy cizích zemí?  V takovém případě oceníte spíše poznávací zájezdy, které jsou v poslední době také velmi populární. V Itálii, v zemi dobrého vína, křupavé pizzy a smetanové zmrzliny, vás určitě okouzlí atmosféra slavného a velkolepého Říma, nebo krásy ostrova Sardinie. Cestovnímu ruchu se v této jihoevropské zemi stále daří, ačkoliv se potýká se značnými ekonomickými problémy. Západněji položená Francie láká turisty nejen romantickou Paříží, honosnými zámky a gastronomickým uměním těch nejlepších kuchařů, ale také divokou přírodou v Bretani. Unikátní poznávací dovolenou rovněž zažijete v kolosální Říši středu, tedy v Číně, která je kolébkou starověké čínské kultury. Milovníci historie se mohou ponořit do impozantních památek, příznivci moderní kultury si přijdou na své například v metropoli Peking či v Šanghaji. Podle nedávného průzkumu právě Peking patří mezi nejlevnější světové metropole, kde příliš neutratíte.

    Toužíte-li jen po krátkém odpočinku, nebo si nemůžete dlouhou dovolenou z různých důvodů dovolit, můžete vyrazit na eurovíkend do některé z evropských proslulých metropolí. Víkendové zájezdy se pořádají nejen do Paříže a Londýna, ale také do Říma, Barcelony a dalších krásných měst.

    Nabídka je opravdu široká, a proto nepodléhejte předčasným podzimním depresím a raději začněte plánovat dovolenou. Je jedno, že vyrážíte až téměř na podzim, věřte, že dovolená 2011 bude vydařená! Vy, a případně i vaše polovička, odpočinek určitě oceníte!

    Přečtěte si také: