Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Najděte lékaře sami v sobě

    8.7.2011, Markéta Vocetková

    Únava, nachlazení a nevolnost. Onemocnění, která nás pronásledují na každém kroku. To, že bychom měli jíst dostatečné množství vitamínů, minerálů a celkově posilovat svou imunitu, máme zapsáno v podvědomí už od raných dětských let.  Stravujme se zdravě, pečujeme o sebe, a přesto nás napadají jak výše zmíněné choroby, tak i mnohem vážnější a zdlouhavější onemocnění. Ptáte se na příčinu? Je jich několik.

    Onemocnění samo o sobě může být dědičného původu – to se může a nemusí projevit, záleží na genetické výbavě každého z vás. Nemoc můžete samozřejmě chytit. To se týká obzvláště infekcí a nemocí bakteriálního původu. Obě tyto varianty se ve většině případů dají léčit či zpomalit. Existuje ovšem jedna skupina onemocnění, která se léčí velice ošemetně.

    Řeč je o psychosomatických problémech a onemocněních. Psychika hraje v životě člověka velice důležitou roli. Pokud o sebe dbáte, hlídáte si jídelníček a sportujete, máte napůl vyhráno. Avšak stres, mentální zátěž a tlak na vaši osobnost vám mohou vaši snahu značně zkomplikovat. Tělo i duše musí být v rovnováze, a jestliže tomu tak není, nastává problém. Ten se nemusí projevit hned, ba právě naopak, následky bývají viditelné až s odstupem času.

    Léčba bývá zdlouhavá a obvykle ne moc příjemná. Typickým zástupcem psychosomatických problémů jsou žaludeční potíže – podráždění žaludku a jícnu, nadměrné množství žaludečních šťáv a v té horší variantě vředy. Jak se jim vyvarovat?  Snažte se kolem sebe snížit míru stresu. Věci řešte s chladnou hlavou, dělejte věci, které vás uspokojují a baví vás.  Je vědecky ověřeno, že vyvážený poměr zdravého životního stylu a psychické pohody jsou receptem na dlouhý a zdravý život.

    Nemusíte se hned vzdát své práce, zavřít se do kláštera a celý den meditovat. Bohatě postačí, když si denně vyhraďte čas jen sami na sebe. Pokud už nějakou nemocí vy či vaši nejbližší procházíte, vždy buďte pozitivně naladěni. Víra a optimismus bývají tím nejlepším lékařem. Udržte si zdravou mysl a tak i zdravé tělo.

    Přečtěte si také: