Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Bronzer: nenahraditelný společník na léto

    7.7.2011, Lucie Kubátová

    Je-li s nadcházejícím létem nějaké téma skutečně aktuální, pak je to téma opalovaní. Slunění se je oblíbenou činností mnoha žen, a nutno dodat, že se mu nevyhýbají ani muži. Relaxace v podobě dne stráveného na plážovém lehátku za účelem získání krásného odstínu bronzové, se stala příjemnou představou pro řadu lidí. Pravdou je, že opálená pokožka působí zdravě, v kombinaci s pastelovými šaty a doplňky je naprosto neodolatelná, a především, svému majiteli propůjčuje exotický look. A kdo by v létě, období prázdnin, dobrodružných dovolených a letních lásek nechtěl vypadat přirozeně, a přitom svůdně?

    Bohužel ne všichni lidé mají to štěstí, že stráví dva až tři dny na pláži, načež se po zbytek letních dní mohou honosit nádhernou bronzovou pletí. V některých případech se stane pravý opak, a místo krásné hnědé se musejí potýkat s nepříjemným odstínem růžové či rudé. Pak přichází na řadu hojení, doprovázené svěděním, loupáním a pochopitelně vyhýbáním se slunci.

    Trable s opálením mohou ale potkat i ty, kteří se v parných dnech schovávat před slunečními paprsky nemusejí. Jejich opálení může být nerovnoměrné, a proto i oni často volí kosmetické prostředky, které jim k vysněnému odstínu pokožky pomáhají. Mezi jedny z nejčastějších a nejpoužívanějších patří bronzery.

    Bronzery jsou v letním období pro řadu žen naprosto nepostradatelné. Jsou to ve své podstatě krémy, které obsahují látky, jež dokážou obarvit vaší pokožku, a vytvořit tak přirozený opálený vzhled. Pracují na bázi samoopalovacích krémů. Podle toho, zda preferujete přírodní nebo chemické látky, si můžete vybrat i složení svého bronzeru. Přírodní bronzery jsou velice kvalitní, přidává se do nich například karamel, výtažek z vlašského ořechu, či různé rostliny, jejichž úkolem je vykouzlit co nejtmavší odstín vaší pleti.

    Kosmetický průmysl zná ale i jiné bronzery. Vaše pleť v létě značně ztmavne, a tudíž se pudry na tvář, které používáte po zbytek roku, stávají zcela zbytečnými. V tu chvíli nastupují na řadu opět bronzery. Záměrně se vyrábějí v odstínech, které skvěle korespondují s opálenou pletí. Prokážou vám stejnou službu jako pudry na tvář, jen s tím rozdílem, že vaše pleť bude zářivější a opálení bude vypadat daleko lépe.

    Přečtěte si také: