Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Seriál Bonsaje (1/8): Vaše sny vzrostlé ze semínka

    5.7.2011, Markéta Vocetková

    Co vás napadne při slově bonsai? Pravděpodobně malinké stromečky a nádherná japonská kultura. Máte dozajista pravdu, avšak slovo bonsai znamená mnohem více. Pochází z dvou japonských slov „Bon“ což znamená miska a „sai“ – neboli stromek, rostlina. Bonsai vyjadřuje splynutí s přírodou, snahu o přenesení venkovní divočiny k nám domů, v co nejmenší formě. Vytváří se tak krásná kompozice zmenšených výřezů krajiny, která před námi dýchá, roste, žije si svůj vlastní život a dává nám možnost pozorovat přírodu v naší blízkosti.

    Krásu bonsají můžete obdivovat i vy v pohodlí svého domova. Umění správného pěstování těchto keřů a stromečků se s trochou úsilí dá naučit. Jako každé hobby jsou potřeba zkušenosti a cit, avšak se speciálními sadami se úsilí změní na zápal a vášeň. Pěstování bonsají je časově náročnější, zato výsledky jsou fascinující a pohled na vaše dílko vás bude těšit každý den.

    Způsobů, jak začít s pěstováním a poté tvarováním rostlinky do podoby bonsaje, je několik. Začít můžete s menší sazeničkou stromku, kterou si vyberete ve specializované školce. Dobré je vybírat školku zaměřenou přímo na bonsaje, protože v obvyklých školkách nemusíte vždy nalézt ten správný tvárný materiál. Další možností je rozmnožování z řízků mateřského stromu. Tato metoda je vhodná pro zkušenějšího pěstitele, bývá spojená s delším průběhem a drobnými záludnostmi. Nejefektivnější a pro pěstitele nejzajímavější metodou je vypěstování bonsaje ze semínka. Tato metoda je vhodná pro začátečníky, protože sady se semínky se dají levně pořídit na našem trhu a pěstovat je zvládne každý.  Navíc máte možnost tvarovat je od prvního okamžiku, a tudíž záleží jen a jen na vás, jaký tvar dáte svému stromečku do vínku.

    Pokud přemýšlíte nad novým druhem umělecké činnosti nebo jen nad novým koníčkem, který potěší nejen vaše oko, ale i každého, kdo k vám zavítá, nechte se zlákat krásou bonsají.

    Zaujalo vás povídání o bonsajích? A co takhle si jejich pěstování taky vyzkoušet, jednoduše a bez rizika? Vyzkoušejte nové sady pro začínající bonsajisty, je to levné jednoduché, a hlavně, vše potřebné naleznete v jediném balíčku! Zakupte si je na specializovaném e-shopu MojeBonsai.cz!

    S magazínem veStylu.cz získáváte navíc automaticky 10% slevu na nákup Grow It sady pro pěstitele bonsají na specializovaném e-shopu MojeBonsai.cz! Stačí do objednávky zadat slevový kód VEST0705. Sleva platí do konce až srpna 2011!

    Přečtěte si také: