Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Skoncujte s obavami z klíšťat, Ixoderm je nezbytnou výbavou do přírody

    23.6.2011, Silva Pokorná

    Konečně je tady léto. Všichni se těšíme na výlety do lesa a na rozkvetlé zahrady. Po návratu domů se však nestačíme divit, co jsme si kromě hezkých zážitků s sebou přivezli. Malí nezvaní hosté, kteří nám doslova pijí krev, nejsou zrovna vhodným suvenýrem.

    Jak s klíštětem správně zatočit

    Rozhodně netočit, ani jinak experimentovat. Vezměte si na pomoc přípravek Ixoderm, který vám pomůže přisáté klíště odstranit jednoduše a bezpečně. Unikátní formule přípravku vychází z poznatků všech rizik, které v případě nesprávného zacházení můžou ohrozit naše zdraví. Přípravek funguje na bázi rychlého znehybnění a usmrcení, čímž zabraňuje vypuštění nebezpečných látek do rány. Současně přípravek bezprostředně dezinfikuje povrch klíštěte, okolí rány, přímý okraj rány a rychle postupuje i hlouběji a do vnitřku klíštěte. Je tedy široce zajištěná ochrana před nebezpečnými nákazami, jako je klíšťová encefalitida nebo borelióza.

    Jak bezpečně klíště vyndat

    Dalším unikátním účinkem přípravku Ixoderm je rozpuštění tzv. cementové vrstvy. V první fázi sání je klíště v ráně drženo jen dozadu obrácenými zubci. Jakmile však začne vylučovat sliny, dostane se s nimi do rány i zvláštní látka, která vytvoří kolem chobotku pevnou tzv. cementovou vrstvu a klíště je v ráně pevně uchyceno, skutečně jakoby zacementováno. V této fázi je již velice obtížné klíště vyjmout. Ixoderm umí tuhle vrstvu narušit a změkčit do té míry, až se klíště z rány uvolní a není problém tak klíště vyndat.

    Působením přípravku tedy dochází k šetrnému a spolehlivému usmrcení klíštěte a jeho současnému zpevněni do té míry, že je následně možné ho jednoduše a bezpečně odstranit. Celý proces trvá jen několik minut. Postižené místo jenom zakápněte. Odstranit klíště můžete už po pěti minutách.

    Pro koho je přípravek určen

    Je bezpečný pro všechny věkové kategorie, tedy i pro nejmenší miminka. Kdo se někdy pokoušel cokoliv ošetřit na kůži malého dítěte, rozhodně ocení tento jednoduhý a bezbolestné postup. Starší děti aplikaci zvládnou samy, proto jim Ixoderm nezapomeňte přibalit do batůžku na školní výlet.

    Výrobce nezapomíná ani na vaše domácí mazlíčky a vyvinula přípravek Ixoderm Vetri. Nikdy nebylo odstranění klíštěte u pejska jednodušší. Přípravek nakápněte na klíště a po následném seschnutí dojde k samovolnému oddrolení substance během volného pohybu zvířete.

    Přečtěte si také: