Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Menší úpravy v bytě? Zvládnete to i vy!

    29.3.2011, Lucie Kubátová

    Nudí vás každodenní stereotyp? Sáhněte po nějaké změně! Prospějete tím nejen sobě, ale i svému okolí. Není na škodu, když svou energii a elán pro inovaci vložíte například do přeměny bytu, rodinného domku či zahrady. Váš domov si zaslouží péči, a to i tehdy, když zrovna nic nechátrá, klika nevisí na posledním šroubku a okapy jsou nově natřené. Pokud se důkladně rozhlédnete kolem sebe, jistě vám padne do oka něco, co se dá vylepšit, opravit anebo nahradit.

     

    Každá reorganizace v domácnosti s sebou přináší řadu starostí. Velké úpravy pochopitelně vyžadují veškeré vaše soustředění, smysl pro organizaci a hlavně čas. Málokoho už ale napadne, že podobným požíračem vašeho osobního volna mohou být i docela malé, běžné opravy.

    Jakmile něco přestane fungovat, sáhnete po telefonu a hbitě mačkáte tlačítka ve snaze narazit na někoho, kdo by vám mohl pomoci. Další variantou, která bezprostředně následuje, je internet. Dnes už seženete společnosti zprostředkující vše možné i nemožné, není problém sjednat si schůzku s opravářem, řemeslníkem a nově dokonce i s hodinovým manželem, tudíž vás už ani nenapadne špinit si ruce prací.

    Uvažovali jste ale někdy nad tím, že čas, který investujete do vyhledávání vhodného pracanta a smluvení termínu tak, aby to vyhovovalo vám oběma, je vlastně promrhaný? Když k tomu ještě přičtete fakt, že řemeslníkovi se to leckdy nemusí hodit jindy než dopoledne, a vy si kvůli tomu musíte vzít neplacené volno, stojí vás to víc, než kdybyste si to udělali sami.

    Přivrtat poličku, smontovat skříň nebo připevnit obraz, to jsou drobnosti, které při troše šikovnosti zvládne snad každý. Pokud máte po ruce návod a oplýváte důvtipem, máte vyhráno. Na takové maličkosti v domácnosti vám bude bohatě stačit ruční nářadí. Nemusíte disponovat profesionální sadou, pro tyto účely je ideální základní set. Máte-li v plánu rozsáhlejší úpravy, možná oceníte aku nářadí. Favorizované je hlavně díky bateriím, které ho pohánějí, a tak můžete zapomenout na zašmodrchané kabely válející se takřka všude po bytě.

    Nezbývá než odhodit obavy a pustit se do práce. Výsledek vás bude těšit už jen proto, že jste ho dosáhli vlastními silami.

    Přečtěte si také: