Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Jak dobře vypadat na fotkách

    24.3.2011, Natalie Postlerová

    Fotíme se proto, abychom vytvořili vzpomínky na nějakou událost. Nikoho z nás ale nepotěší, když na fotografii nevypadáme zrovna nejlépe. Buď máme hloupě přivřené oči, vypadáme tlustě, nebo se celý obličej leskne. Při nejlepším nastavíme strojený úsměv a pro jistotu, aby nás nepřekvapil blesk, vykulíme oči. Pokud máme smysl pro humor, oceníme po letech i tyto fotografie. Jak ale zařídit, abychom mohli být se svými fotkami skutečně spokojeni?

    Jedním z triků je zkoušet si výrazy před zrcadlem. Můžete předstírat, že se smějete vtipu nebo že si s někým povídáte. Postupně zjistíte, jaký úsměv je nejpřirozenější a nejvíce vám vyhovuje. Jestli je výraz strojený, poznáte na očích. Pokud se smějete upřímně, smějí se i vaše oči. Navíc, pokud se na sebe usmíváte před zrcadlem, pomáhá to zvyšovat vaši sebedůvěru.

    Zkuste napodobit Joeyho ze seriálu Přátelé a kdejaké modelky: dívejte se před vyfotografováním jiným směrem. Teprve těsně před vyfocením mrkněte a upřímně se usmějte do objektivu.

    Velmi důležité při pořizování snímků je i okolní světlo. Nejhorší variantou je světlo dopadající shora, které vytvoří pod očima a nosem stíny. Nejlépe tedy uděláte, pokud se natočíte lehce ke slunci, případně natočíte hlavu tak, abyste minimalizovali stíny.

    Věčným problémem u fotografování je postoj. Abyste se vyvarovali nahrbení, vystrčenému bříšku nebo naopak strnulosti, je dobré vyzkoušet si jednoduchý postoj. Natočte se jedním ramenem blíže k fotoaparátu. Zkuste předat váhu na jednu nohu a druhou mírně pokrčit. Příjemně také vypadá, pokud nenecháte ruce volně podél těla. Můžete držet brýle, nebo dát ruku v bok. Tyto pózy si klidně trénujte před zrcadlem. Jistě zjistíte, že to může být i zábavné.

    Pokud víte, že vás někdo bude fotografovat, je dobré alespoň zamaskovat nerovnosti pleti, případně se těsně před vyfocením přepudrovat. Velmi svůdně vypadá, pokud použijete tvářenku a stíny s jemným třpytem.

    Hlavně nezapomínejte, že i skrz fotografii lze poznat náladu člověka. Proto je nejdůležitější se hlavně cítit v daný moment přirozeně, sebevědomě, a hlavně mít chuť na vytváření vzpomínek v podobě fotek. Teprve potom lze ze snímku vycítit opravdu pozitivní atmosféru.

    Přečtěte si také: