Lávový gril - ideální řešení pro horké letní večery
9.3.2011, Markéta VocetkováKrásný letní večer, rodina venku pod hvězdami, všude plno smíchu a radosti. Ale nechybí tomu něco? Co takhle vůně čerstvě propečeného masa? Gril by se měl stát neodmyslitelnou součástí vašich volných dnů.
Mnoho lidí by mohlo namítat, že kouř z dřevěného uhlí je karcinogenní, a tudíž grilování není zdravé. Ne však s lávovými grily! Lávový gril nepotřebuje dřevěné uhlí, to je nahrazeno lávovými kameny. A jaký je tedy mezi nimi rozdíl? Lávové kameny jsou položeny na spodním grilovacím roštu a zahřívány na vysokou teplotu. Dobře kumulují teplo, které následně vyzařují na opékané jídlo na grilovací mřížce. Výhodou je i fakt, že kameny absorbují tuk vykapávající z masa, grilování na lávových kamenech je tedy bezpečné a zdravé. Dřevěné uhlí tyto vlastnosti nemá, tuky se na něm spálí a zplodiny se dostávají k povrchu masa.
Grily jsou vyráběny z kvalitních materiálů, základem je plynový gril a lávové kameny. Je skladný a praktický, většina modelů je vybavena kolečky, gril je tedy možno lehce přemístit. Zmínit musíme i řadu vymožeností, které ocení každý kuchař, jako jsou například odkládací desky, úchyty na grilovací náčiní či zabudovaný teploměr hlídající teplotu uvnitř grilu. Gril je vybaven víkem, je tedy možné ho při pečení zavřít. To oceníte i při údržbě – do zavřeného grilu se nedostanou nečistoty. Lávový gril je praktický pomocník do vaší zahrady, který zpříjemní nejeden letní večer.
štítky článku:
Přečtěte si také:
- Chcete navštívit místo přezdívané Karibik Středozemí? Víme, kam byste měli jet!
- Ve stylu španělské kuchyně
- Chcete oslnit úsměvem? Získejte bílé zuby snadno a rychle
- Svatební dary roku 2017
- Veneto, vinná oblast s historii
- Pivo nám prospívá
- Jak vybrat matraci pro děti?
- Jak správně vybrat polštář?
- Jak přejít na zdravou výživu a zhubnout
- Španělské potraviny Bassta
Doporučujeme
EnteroZOO - účinný přípravek pro vašeho mazlíčka na průjmy, otravy, alergie a kožní potíže.
Co dnes uvařit
Španělský Jamón
Máte rádi vepřové maso na jakýkoliv způsob? A vyzkoušeli jste už, jamón, španělskou sušenou šunku?
Nejnovější příspěvky
- Jak se připravit na grilovací párty s přáteli
- Jak vybrat světla do kuchyně?
- Počátky tisku v Čechách
- Jaké jídlo servírovat na večírku?
- EnteroZOO: akutní pomoc při kožních onemocněních
- Kastrace kočky: vše, co byste měli vědět
- Jak vybrat rodinnou dovolenou, kterou si užijí dospělí i děti
- Chcete navštívit místo přezdívané Karibik Středozemí? Víme, kam byste měli jet!
- Začala hlavní bleší sezóna. Víte, jak před nepříjemnými parazity chránit psy a kočky?
- Jak vybrat vibrátor?