Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Nadělte svým blízkým pořádnou dávku relaxace!

    14.2.2011, Tereza Menclová

    Blíží se Valentýn, obchody jsou plné lidí, všude plno zmatku a stresu kolem nakupování dárků. Vývoj moderních technologií a rozvoj internetového nakupování nás však může od davových šílenství a honiček ušetřit. Vašeho miláčka určitě potěší třeba relaxační dárek v podobě masáže. Nabídka dnešních wellness studií je opravdu široká, pro lepší představu jsem vybrala několik populárních druhů masáží, které vám pomohou uvolnit se, zapomenout na hektický život a vypustit starosti.

    Anticelulitidová masáž


    Tato účinná procedura napomáhá formování postavy a zpevňování pokožky. Kompresivními hmaty se aktivuje podkožní metabolismus a svalová struktura, což usnadňuje vstřebávání tuků. Masáží dochází také k relaxaci a uvolnění svalů, terapeuti se zaměřují především na stehna, hýždě a břicho. Po anticelulitidové terapii většinou přichází na řadu bahenní zábal napomáhající odvodu škodlivých toxinů z těla. Skutečné výsledky by měly být viditelné zhruba po třech aplikacích.

     

    Jako anticelulitidový a detoxikační zábal se používá také procedura Bodycoffee využívající příznivých účinků kávových zrn.

    Aromamasáž


    Aromaterapie je velmi oblíbenou formou masáže, kdy se kombinují účinky různých přírodních látek s prací maséra. Nezbytnou součástí této procedury jsou éterické vonné oleje ředěné olejem masážním. Pozitivním výsledkem je především podpora imunitního systému a zdraví, stabilizace psychiky masírovaného, harmonizace tělesných a duševních pochodů a celkové uvolnění. Olejové esence navíc příznivě působí na pokožku, kterou vyživují a hydratují. Existuje celá řada vonných olejů z různých látek, nejpoužívanější jsou borovice, jasmín, eukalyptus, levandule, máta, meduňka,  růže či skořice. Každá z nich má své specifické účinky, které je nutno dobře znát.

    Čokoládová masáž


    Tato terapie je považována za skutečný skvost a přednost luxusních relaxačních center. Po aplikaci dochází ke zpevnění a vyhlazení pokožky, celulity, zlepšení psychické kondice a samozřejmě k uvolnění ztuhlých svalů. Pozitivní účinky čokolády, jak na naši náladu, tak na pokožku, jsou známy již od nepaměti. Důležitou roli hraje především kakao, bariéra proti volným radikálům a stimulující látka. Čokoláda dokáže v mozku uvolňovat endorfiny a serotonin, naše vlastní zdroje štěstí. Tělo pomocí masáže či zábalu vstřebá potřebné vitaminy, aminokyseliny, antioxidanty a minerály.

    Horké lávové kameny


    Při této proceduře terapeut používá kvalitní lávové kameny a nezbytné masážní oleje. Během masáže vaše tělo vstřebává teplo z rozehřátých kamenů, které jsou postupně obměňovány, a které aktivují energetické dráhy uvnitř organismu. Kýženým výsledkem je dokonalé uvolnění ztuhlých svalů a povzbuzení mysli. Tato terapie patří k nejexkluzivnějším a nejžádanějším typům masáže na světě.

    Indická masáž hlavy


    Účinný pomocník při bolestech hlavy, nespavosti, podporuje růst vlasů a zamezuje protivnému hučení v uších. Tento druh terapie má velmi silnou tradici šířící se po celém světě. Masér svými doteky odstraňuje nepříjemné pnutí ve svalech ramen a krku a soustřeďuje se na důležitá energetická centra, v nichž se může hromadit napětí. Masáž hlavy přináší úlevu a uvolnění.

    Reflexní masáž


    Klíčem k úspěšnému provedení této masáže je dobrá znalost reflexních bodů na chodidlech a dlaních. Každý z těchto bodů je zakončením reflexní dráhy, jež vede od mozku přes jednotlivé orgány k našim končetinám. Účelem harmonizující procedury je odstranění napětí ve zmíněných drahách a stimulování činnosti vnitřních orgánů. V tomto případě bych doporučila terapii několikrát opakovat, aby se tělo dokonale uvolnilo.

    Thajská masáž


    Jednou z nejtradičnějších terapií je thajská masáž, která patří také k těm nejstarším. Jde o kombinaci různých protahovacích cviků se stimulací akupresurních bodů, přičemž celá procedura trvá o něco déle než jiné masáže. Před více než dvěma tisíci lety měla své místo v buddhistických chrámech. Masírovaný je podle tradice úplně zahalen, nejlépe nějakým pohodlným oděvem, a po terapii, jež se zaměřuje na celý pohybový aparát, se cítí uvolněný, psychicky vyrovnaný.

    Masáž obličeje


    Škálu různých druhů terapií zakončím masáží obličeje, která má asi největší relaxační účinky. Na obličeji máme mnoho nervových receptorů, jejichž stimulování ovlivňuje jak centrální nervovou soustavu, tak celé tělo. Procedura má nejen uvolňující efekt, ale také oddaluje proces stárnutí obličejové svalové tkáně. S postupujícím časem se tato tkáň oslabuje a vznikají nepříjemné vrásky kolem očí, úst a na čele.

     

    Terapie se ve většině wellness centrech provádí buď samostatně, nebo jako doplněk k jiným masážím.

    Toto je jen poměrně stručný výtah toho nejzajímavějšího, co většina relaxačních center nabízí. Dalších druhů masážních procedur je nesmírné množství - od ajurvédské, bambusové, medové terapie, až po lymfatickou, rekondiční či čínskou energetickou masáž. Při výběru záleží především na tom, zda máte problém s nějakou konkrétní partií, nebo jen toužíte po celkovém uvolnění.

    Přečtěte si také: