Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Dopřejte si relaxaci v klidu domova!

    4.2.2011, Radka Kapuciánová

    Každý si občas musí dopřát chvilku klidu a relaxace. Dnes je již na trhu nepřeberné množství produktů na domácí použití, ať už jde o pomůcky na masáž hlavy či zad, meditační hudbu pro snadnější navnadění se na relaxaci či například dnes velmi oblíbené sauny, infrasauny a vířivky.

    Za dokonalou relaxací teď již nemusíte do wellness center ani do lázní, stačí mít doma dostatek místa a jistý finanční obnos. Dnes již trh nabízí velkou škálu oblíbených saun, infrasaun a vířivých van, které se liší velikostí, vybavením a samozřejmě i cenou. Je nutno si říct, že především sauny a infrasauny mají velký vliv na naše zdraví, tím pádem i psychickou pohodu. Především působí jako dobrá prevence.

    Při saunování dochází k prohřívání celého těla; u klasických saun se teploty pohybují okolo 90⁰C, u infrasauny to jsou teploty okolo 50⁰C. Infrasauna má tu výhodu, že ji mohou využívat i lidé s kožními ekzémy či dýchacími problémy, jelikož se zde mnohem snadněji dýchá díky nižším teplotám. A jelikož se nabídka těchto zařízení neustále rozšiřuje, máte možnost vyzkoušet i tzv. solné infrasauny, které vytváří dokonalou kombinaci příjemného léčebného tepla infrasauny a čistého vzduchu jako v solné jeskyni. Solné částečky čistí a dezinfikují ovzduší, podporuje imunitní systém, napomáhá při ztuhlosti končetin, stimuluje krevní oběh a kardiovaskulární systém (prevence proti infarktu).  Ženy jistě infrasaunu ocení díky její schopnosti odstraňovat celulitidu a zbavovat se nadbytečných kilogramů (za půl hodiny spálíte kolem 600 kcal).

    Všeobecně pak platí, že jak sauny, tak infrasauny, jsou skvělou přípravou na sportovní výkon. Pokud  budete chtít po sportovní zátěži relaxovat, výbornou volbou budou whirpooly (vířivky), které vás příjemně namasírují a vy přitom můžete nerušeně odpočívat.

    Na nabídku wellness produktů se můžete podívat na různých veletrzích, můžete si nechat zaslat katalog, zajít se podívat do Show roomu, kde si každý jistě přijde na své.

    Přečtěte si také: