Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Seriál Dovolená: Chorvatsko – země plná krás

    19.1.2011, Natalie Postlerová

    Mnoho lidí považuje Chorvatsko za zemi, která sice leží u moře, ale není vlastně ničím příliš zajímavá ani exotická. Navíc zde v létě narazí na spoustu jiných Čechů, což nemusí působit pozitivně. Možná by tedy stálo za to ukázat, že chorvatská příroda dokáže být velmi exotická.

    Pokud již listujete dovolenkovými katalogy Chorvatsko 2011, možná, že už máte mnoho věcí nastudováno. Tato země ležící na pobřeží Jaderského moře se může chlubit neuvěřitelnými přírodními perlami. Celé pobřeží je totiž obklopeno pohořím vysokým v průměru kolem 1500 metrů, což v kombinaci s úrovní moře tvoří nádherná panoramata. Můžeme ležet na lehátku v moři a kochat se horami vyššími než Sněžka, které se tyčí přímo za městem.

    Pokud byste se rozhodli navštívit nejpopulárnější místa, rozhodně nevynechejte město Split na jihu země. Nejen zde najdete velmi výhodné a zajímavé ubytování v Chorvatsku. Další nádherná oblast se jmenuje Makarská riviéra. Spolu s městem Makarská tvoří neobyčejný komplex sousedících městeček s dlouhými plážemi, kouzelnými promenádami, obchůdky se suvenýry a restauracemi, kde si sami vyberete mořského živočicha z akvária, aby vám ho kuchař připravil. Chorvatské apartmány, ač se to možná na první pohled nemusí zdát, dokážou nabídnout luxus a pohodlí, tak, abyste si svou dovolenou patřičně užili.

    Určitě také stojí za to navštívit nějaký z mnoha nádherných ostrovů patřících k Chorvatsku. Pokud chcete navštívit Chorvatsko levně a budete cestovat automobilem, můžete využít trajekt.

    Město Omiš je dalším zajímavým objektem. Řeka Cetina protékající městem se tu vlévá do širého moře. Vy si můžete vychutnat romantickou jízdu na malé loďce po této řece, na jejichž březích čnějí vysoké hory. Je zde možnost si také prohlédnout historické centrum města s uzounkými dlouhými uličkami plnými obchůdků a restaurací nebo vystoupat k pevnostní věži nad městem.

    Pokud navštívíte jižní část Chorvatska, rozhodně stojí za to udělat si procházku Národním parkem Biokov. Pokud dorazíte až na nejvyšší horu Sveti Jure, můžete se kochat pohledem na moře před vámi a zároveň být svědkem toho, jak přímo skrz vás prolétávají mraky.

    Dovolená v Chorvatsku nabízí mnoho míst, které stojí za zhlédnutí. Už jen díky přírodě, kterou je Chorvatsko proslulé, si určitě zaslouží, abychom ocenili její krásu.

    Přečtěte si také: