Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Kam v zimě na hory?

    11.1.2011, Dagmar Čechová

    Letošní zima mnohé překvapila svou záplavou sněhu, a tak mnoho lidí popadlo lyže a snowboardy a vrhlo se první kopec, který se naskytl. Jestli si ale chcete užít pěkných pár dní v nějakém příjemném středisku v Čechách, je lepší věnovat tomu nějakou dobu na rozmyšlení. A v tomhle vám pomůže několik opravdu dobrých tipů, kam na hory.

    Lyžování v Česku už se na mnoha místech dá srovnat s lyžováním v zahraničí – a to jak kvalitou, tak i cenou. Většina lidí ale stále trvá na místních sjezdovkách, a tak je tu pár návrhů z českých luhů a hájů.

    Krkonoše s nabídkou 43 lyžařských středisek jsou asi neoblíbenějšími horami u nás. Tím nejdražším je zde Špindlerův mlýn, kde si za denní permanentku pro dospělého zaplatíte v hlavní sezoně 700 Kč (děti 450 Kč). Za tu cenu to ale stojí, jde totiž o jediné šestihvězdičkové středisko u nás. V areálu Špindlerův Mlýn a Horní Mísečky si užijete téměř 25 km sjezdovek s jedenácti vleky a pěti lanovkami. Nejdelší sjezdovka má přes 12 km, takže i ti největší nadšenci si zde opravdu přijdou na své.

    V Krkonoších je dalším velmi oblíbeným místem pro lyžování Harrachov, který nabízí 7 km na osmi sjezdovkách. I zde se nacházejí sedačkové lanovky a několik obyčejných vleků. A navíc - do polského střediska Jakuszice je to, co by kamenem dohodil. Harrachov také nabízí vyžití i pro nelyžaře, jako je například sklářské muzeum nebo ještě lépe malý pivovar s pivními lázněmi.

    Byl by hřích nezmínit Jizerské hory a ski areál Ještěd. Téměř 10 km sjezdovek, několik lanovek a kompletní lyžařský servis hned u sjezdovky. Co víc si přát?

    Pokud to máte na hory daleko a představa přeplněné sjezdovky vás příliš neláká, není nic jednoduššího, než zajet do střediska Monínec. Z Prahy je to totiž do ski areálu necelých 85 kilometrů. Monínec nabízí tři sjezdovky s celkovou délkou 2 km, což sice není mnoho, ale mnohým to stačí. Sjezdovky obsluhuje jedna sedačková lanovka a dva vleky. V Monínci najdete dokonce i běžecké tratě nebo snowpark pro příznivce snowboardingu.

    Přečtěte si také: