Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Jak se donutit chodit do posilovny?

    5.12.2014, Alice Jendelová

    Vánoce se blíží a s nimi i lákadla pro naše žaludky. Abyste neměli z hřešení špatný pocit a nemuseli si odpírat, stačí navštívit posilovnu a pěkně kalorie zase spálit. Jenže jak se donutit chodit opravdu pravidelně?

    Když se rozhodnete jít do posilovny, očekáváte od ní většinou víc, než že si lehnete na karimatku a uděláte pár sklapovaček. To přeci můžete být doma.

    Co očekávat?

    Dobrou posilovnu je třeba hledat. Ptát se na doporučení, hledat recenze, googlit. Stačí zadat ono jednoduché posilovna Praha a hned se na vás bude chrlit jedna nabídka za druhou. Rozhodně se ale nenechte unést pouze internetovými stránkami.

    Od dobré posilovny očekávejte hodně fitness přístrojů a velký prostor. Samozřejmostí jsou bary, kde se můžete občerstvit. Hledejte ale takové posilovny, kde vám poradí, co byste po tréninku měli jíst a pít.

    Osobně mám ráda posilovny, kde je k dispozici trenér a kde vám pomohou s tréninkovým plánem i jídelníčkem. Prostě vše na jednom místě. Protože nerada dělám něco špatně. Ono totiž nestačí jít si jednou za měsíc zacvičit do posilovny, ale zbytek dní jíst cokoliv, co vám přijde pod ruku.

    O tom, jak si vytvořit jídelníček už jsme psali.

    Chcete-li opravdu formovat postavu nebo shodit nějaké to kilo, musíte si ke cvičení vytvořit hezký vztah.

    Jak si ho vytvořit?

    1. Neodkládejte to!

    Dneska jste se podívali do zrcadla a něco se vám nezdálo? Chcete si zlepšit kondici? Vytvarovat bříško do plesových šatů? Začněte hned teď. Zvedněte telefon a objednejte se na první lekci. Poradíte se s trenérem, co a jak, a uvidíte, že vás nakopne. Správný trenér vás totiž umí povzbudit a motivovat.

    2. Motivujte se!

    Napište si seznam důvodů, proč jste se rozhodli cvičit. Nejlepší je, když ho napíšete opravdu hodně osobní, schováte si ho do šuplíku a přečtete si ho pokaždé, když to budete chtít vzdát. Na viditelná místa si naopak dejte cokoliv, co vás žene za vaším cílem. Fotku postavy, které chcete dosáhnout, ať už je vaše před lety, nebo cizí. Dejte si jí na lednici, nástěnku, kamkoliv. Přidejte i motivační citáty. Na téma fitness jich najdete spoustu.

    3. Mějte ze sebe radost

    Dejte si i dílčí cíle a naučte se mít ze sebe dobrý pocit, když je splníte. Je to jen vaše tělo a musíte se naučit ho mít ráda a umět se radovat z pokroků. Pak vás to totiž bude opravdu bavit a zároveň vás to požene dál.

    4. Odměňujte se relaxem

    K tomu, abyste dosáhli vysněné postavy, nestačí jen dřít každý den v posilovně a změnit jídelníček. Je tu ještě jeden krok, na který se často zapomíná. A který je zároveň i častým důvodem, proč toho brzy necháte. Musíte umět také relaxovat. Odpočinout si. Sednout si s dobrou knihou a číst si, zajít si na masáž, psát blog… Cokoliv, u čeho odpočíváte, co vás baví, co vám dává energii.

    Mým tipem je navštívit po posilování solárium. Úžasně si odpočinete a navíc se vám prohřejí svaly. Solárium vám v těchto šedých zimních dnech dodají vitamín D a energii. Tím se však vracíme opět na začátek. Opět nestačí zadat do vyhledávače jen solárium Praha. Je třeba najít takovou posilovnu, kde vám dopřejí i relaxační služby, abyste vše měli na jednom místě a ušetřili svůj čas i peníze.

    Ovšem pozor, s návštěvou solária to rozhodně nepřehánějte. Občasná návštěva vám ale neuškodí. více o (ne)škodlivosti solárií si můžete přečíst zde.

    Nezapomeňte, že cvičíte hlavně pro sebe. Pro svůj dobrý pocit. Rozhodně se neostýchejte s návštěvou posilovny. Trenéři jsou profesionálové a pomohou vám překonat nejednu potíž. A až se za půl roku ohlédnete, bude vám připadat čas, kdy jste se báli a odkládali to, legrační.

    Přečtěte si také: