Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • V hubnutí pomůže zelená káva i ananas

    22.11.2014, Alice Jendelová

    Trápí-li vás kila navíc, zkuste změnit jídelníček a zařadit do něj třeba ananas nebo zelenou kávu.

    Diet a rad ohledně hubnutí je mnoho. Určitě se všichni shodneme, že k vysněné postavě potřebujete dvě věci. Pohyb a úpravu jídelníčku.

    Dneska se zaměříme právě na jídelníček. Existuje mnoho diet a ne vždy všechny fungují. Lidé proto často sahají po podpůrných lécích. Přípravky na hubnutí je ale třeba vybírat s velkou opatrností. Ne všechny léky jsou bezpečné. Navíc každý z nás má odlišné spalování a metabolismus.

    Pokud chcete brát léky na hubnutí, doporučujeme se poradit se svým lékařem, protože ty, které vám mohou opravdu pomoci, jsou na předpis. Ale počítejte s tím, že musíte být přísně hlídání.

    Přípravky na hubnutí berte vždy jako doplňky stravy, protože bez úpravy jídelníčku nikdy neuvidíte výsledky, s nimiž budete spokojeni.

    Ananasová dieta

    Pokud chcete získat výsledky v krátkém čase, nemusíte hned sahat po radikálních přípravcích. Máte-li pevnou vůli, vyzkoušejte ananasovou dietu. Dá se říct, že patří k drastickým dietám, ale zhubnete až 6 kilo za tři dny.

    Při této dietě smíte jíst pouze ananas a z něj vylisovanou šťávu. Anananasová dieta se doporučuje držet maximálně týden, ale optimální jsou tři dny, během kterých můžete zhubnout až 6 kilo. Výhodou je tedy hlavně rychlý úbytek hmotnosti za krátký čas a přísun vitamínů. Díky přísunu ovoce nehladovíte, ale musíte ho dobře snášet. Někomu velký přísun ovoce překyseluje žaludek a mohou se objevit zažívací potíže.

    Rozhodně ale nedoporučujeme držet tuto dietu déle, protože díky jednotvárnosti nebude mít tělo dostatek ostatních živin a právě pro nedostatek bílkovin ztratíte spíše svalovou hmotu než tuky.

    Málokdo si však dokáže představit jíst celý den pouze ananas, navíc by se v tomhle případě mohl dostavit i jojo efekt. Pokud tedy chcete jíst zdravě a do toho i zhubnout, zařaďte ananas do vašeho jídelníčku nebo jím nahraďte jedno z jídel. Výsledek nebude sice tak rychlý, ale dlouhodobější, protože tělu snížíte kalorie postupně bez šoku.

    K hubnutí vám pomůže také zelená káva

    Velkým hitem v hubnutí je zelená káva, která umí popohnat metabolismus. Jde o kávová zrna, která neprošla pražením a díky tomu se v nich uchoval vyšší podíl kyseliny chlorogenové. Tato látka v těle způsobí pokles hladiny krevního cukru, který tělo kompenzuje právě odbouráváním tuků. Můžete ji užívat přímo nebo v tabletách.

    I když se jedná o přírodní látku, je třeba dbát na své zdraví. Zelená káva zvyšuje v těle odolnost vůči inzulínu a přispívá k ztučnění jater a zvýšení krevního tlaku. Dále je důležité dodržovat pitným režim.

    Pokud se rozhodnete hubnout, vždy je nejlepší přistupovat k jídelníčku zodpovědně a jíst vyváženou zdravou stravu.

    Přečtěte si také: