Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Neumíte hubnout? Naučte se to!

    19.11.2014, Alice Jendelová

    Hubnutí trápí mnoho z nás a ze všech stran se na nás chrlí nejrůznější diety. Co vše dělat, abyste zdravě hubli?

    Určitě musíte skloubit jídelníček a pohyb. Pouze tak si navyknete na zdravý životní styl, zredukujete váhu, zformujete si postavu a budete se cítit dobře.

    Každý z nás máš však jiný metabolismus a trápí ho něco jiného. Někdo chce zhubnout rychleji, jiný se zase chce naučit především dlouhodobě zdravě stravovat. Nejlepší je proto navštívit výživového poradce. Stránky FajnHubnutí.cz nabízí konzultaci zdarma, kde se dozvíte vše, co k hubnutí a zdravému životnímu stylu potřebujete.

    Pod dohledem osobního výživového poradce změníte své stravovací návyky a získáte tak vitalitu a energii. To vše zvládnete díky pravidelné a vyvážené stravě. Žádné léky ani hubnoucí koktejly vám nikdo nutit nebude.

    Dozvíte se o všech dietách

    Výživový poradce vám rád poradí ohledně jakékoliv diety, která vás bude zajímat. Vysvětlí vám vše, co potřebujete včetně kladů a záporů dané diety.

    Jednou z diet, o které se můžete dozvědět vše potřebné je Dukanova dieta. Jejím autorem je francouzský odborník na výživu Dr. Pierre Dukan, který ji zveřejnil ve svém bestselleru „Neumím zhubnout“. Dieta radikálně omezuje potraviny s vysokým obsahem cukru a naopak je zaměřená na ty potraviny, které jsou bohaté na bílkoviny. Dukanova dieta má více fází, celkem jsou čtyři. První dvě představují hubnoucí část diety a následující dvě dodržování stability dosažené hmotnosti.

    Důležité je především pít, nejlépe i během jídla, vyvarovat se soli a denně konzumovat ovesné otruby. Výhodou je, že můžete jíst tak často, jak potřebujete, jen musíte dodržet potraviny, které jsou pro danou fázi předepsané.

    Začněte jíst něco jiného

    Kromě diet se naučíte jíst zdravě a u všech potravin získáte vysvětlení, proč jsou pro hubnutí vhodné. Možná pro vás některé ze surovin budou novinkou a objevíte nové chutě. Například jáhly, které patří mezi jednu z nejstarších kulturních plodin. Jejich nutriční a dietetická stránka je velmi ceněná. Mají výbornou stravitelnost, dobré chuťové vlastnosti a výhodné složení. Obsahují komplexní sacharidy, které se pomalu uvolňují do těla pomalu, proto vám dlouho vydrží energie. Jsou bohaté i na vitaminy, stopové prvky, minerální prvky a obsahují vlákninu. Jejich nesporná výhoda je, že je můžete snídat, obědvat i večeřet a pokaždé vytvoříte jiné a originální jídlo.

    Naučte se opravdu správně stravovat a díky tomu i hubnout. Navíc získáte přehled nejen o zajímavých dietách, ale i potravinách.

    Přečtěte si také: