Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Kvalitní káva v pohodlí domova

    5.1.2014, Radka Kapuciánová

    Máte rádi kávu? Pokud ano a doteď jste si ji dávali jen v kavárnách, zvažte zakoupení vlastního stroje. V dnešní době je na trhu spousta variant mezi kterými si vybere každý.

    Milujete kávu?

    Máte rádi kávu? Ano? A máte doma vlastní kávovar? Pokud ne, podívejte se na nabídku na našem trhu. Důležité je si předem rozmyslet, kolik chcete do kávovaru investovat, kolik pro něj máte na vaší kuchyňské lince místa a jakou kávu si chcete doma připravovat.

    Pro rychlou přípravu

    Jste-li časově vytíženi a dáváte tak přednost všemu, co vám ušetří práci navíc, jistě vám bude vyhovovat kávovar s kapslovým systémem. Takový kávovar nemusíte nijak čistit, příprava espressa i dalších káv je velmi rychlá a čistá, cena přístroje minimální, nepotřebujete na něj ani tolik místa jako na kávovar klasický. Nevýhodou  však je, že nemáte možnost zvolit si jakoukoli kávu, kterou byste chtěli; jste omezeni na jedinou značku, kterou daný přístroj používá do svých kapslí.

    Klasické kávovary

    Pokud už máte z kaváren svou oblíbenou značku kávy, jež byste si rádi dopřávali i v prostředí svého domova, bude pro vás vhodnější variantou klasický kávovar. Zde máte dvě základní možnosti volby – kávovar na mletou či zrnkovou kávu. Opět je jen na vás, co zvolíte.

    Hlavně kvalitu

    Dále je třeba si říct, zda chcete plnoautomatický či pákový přístroj. Pákový kávovar volí nejčastěji znalci kávy, kteří chtějí mít celou přípravu lahodného nápoje pod dozorem. Je ovšem třeba dodat, že pákové stroje nemívají zabudovaný mlýnek na kávu, tudíž si budete muset kávu namlít přede či kupovat již namletou. Vedle toho je ještě třeba počítat s ruční čištěním stroje. Za to ale dostanere perfektní výsledek.

    Rádi byste capuccino?

    Nedáte dopustit na kvalitní capuccino s velkou dávkou pořádné pěny? Pak zvolte automatické espresso, které vám kávu připraví rychle a jednoduše. Jistě oceníte, že takovéto kávovary mají funkci automatického čištění, nemusíte se tak o nic starat. Ať už si vyberete jakýkoli přístroj, vybírejte s rozmyslem. Kávovary a espressa – to je investice, která se vyplatí. 

    Přečtěte si také: