Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Jak zhubnout a udržet si váhu

    19.9.2013, Radka Kapuciánová

    Máte za sebou již několik diet, ale žádná pořádně nezabrala? Zkuste jít na hubnutí jinak - s odborníkem...

    Plavková sezóna je sice již za námi, to však ale ještě neznamená, že si můžeme dát nohy nahoru, jen lenošit a odpočívat a zapomenout na jakýkoli pohyb. Je pravda, že v zimě mnohem více schováte, pokud nechcete, aby ostatní viděli, jak jste přibrali, nicméně co když narazíte na situaci, kdy nebudete moct být zahalená? Co když vyrazíte na ples a zjistíte, že se nevejdete do svých šatů? Co když vás partner pozve do krytého aquaparku?

    Nejjednodušší, jak především faux pax, je starat se o sebe průběžně – o duševní zdraví, tělesnou kondici, o svou pleť. Ne každý to však zvládne sám. Pokud patříte právě mezi ty, co si sami neumí poradit, pomůže vám výživový poradce Praha. Je to jednoduché – objednáte se na vstupní konzultaci s nutričním terapeutem, která trvá zhruba hodinu. Tam vám udělají komplexní diagnostiku (na lékařsky certifikovaném přístroji), stanoví vzorový jídelníček a poví vám osobní doporučení stanovená vám přímo na míru.

    Odpověď na otázku, proč většina z nás není schopna zhubnout a udržet si váhu, přestože neustále kolem sebe vidíme a slyšíme informace týkající se hubnutí, je u některých lidí jasná – chybí nám motivace. Taková motivace je totiž velice důležitá. Jakmile máte ve svém blízkém okolí někoho, kdo vás podporuje ve vaší snaze shodit nadbytečné kilogramy, máte zpola vyhráno. Vůbec nejlepší je, když začnete hubnout s kamarádkou či partnerem – budete řešit podobné problémy, mít společnou řeč a především se navzájem motivovat.

    Samozřejmě ale každý z nás hubne jinak, jinak rychle, potřebuje jiný příjem i výdej energie. Je ideální podstoupit komplexní vyšetření u nutričního terapeuta, nejlépe s kombinací biochemického vyšetření krve, které dokáže mnohé odhalit. Autorem této komplexní nutriční typologie je RNDr. Petr Fořt, Csc., dietolog, který propojil účinky tradiční indické medicíny a moderní celostní medicíny. Vznikl tak program, který je vhodný skutečně pro každého, jelikož hodnotí každého člověka individuálně. Výsledkem je pak stanovení hubnoucího programu na míru.

    Zoufat nemusíte ani pokud nejste přímo z Prahy. Výživový poradce v Brně vás ve svém městě přivítá hned na dvou pobočkách, dalších poboček, kam můžete docházet na konzultace, je v celé republice několik desítek. Stačí se podívat na jejich seznam a najít si tu nejbližší.  Objednat se můžete přímo na stránkách.

    Přečtěte si také: