Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Internet je náš nový lékař

    22.7.2013, Alice Jendelová

    A také výživový poradce, kosmetička, pomocník proti stárnutí či bolesti a dodavatel.

    Žijeme v době technologického pokroku, když nás něco bolí či trápí, napíšeme příznaky na internet a hned nám vyjede spousty odkazů. Ideální pro ty z nás, kteří neradi chodí k lékaři s každým bolístkem nebo ty, co nemají tolik času. A také pro ty, kteří sázejí na přírodní léčbu.

    Zájem o vše přírodní stoupá. Jen se schválně někdy podívejte, kolik je ve vaší kosmetice parabenů a jiných chemických látek, bez kterých byste se obešla. Ruku v ruce se tím totiž také zvyšují kožní problémy a alergie. Proč? Parfémované výrobky na vaší kůži více reagují s okolními vlivy, a pokud máte citlivou pokožku, může snadněji dojít k podražení. Přitom to můžeme dělat jako dřív, tedy najít pomoc v přírodě, ale protože jsem mluvila o technologickém pokroku, vše si můžeme objednat na internetu.

    Péče o tělo zevnitř i navenek

    Nedávno mi začaly více padat vlasy, kadeřnice nabízela přípravky plné chemie a silikonů, lékárna tobolky, které by zruinovaly můj rozpočet a k lékaři s tím, že vás trápí lámavost vlasů, asi nepůjdeme. Stačí zapátrat po internetu a najdete to. Stránky s doplňky stravy, které jsou přírodní, takže nijak nezatěžují váš organismus a druhá příjemná věc, že vás ani nepřipraví o většinu financí.

    Tělo ale můžete regenerovat i uvnitř. Střídání teplot, stres či špatný životní styl, to vše oslabuje náš imunitní systém. Zvyšovat ji lze pomocí vitamínů či minerálů, například po prodělané chřipce či jiné nemoci nebo jako prevenci.

    Pomoc v každé situaci? Aloe Vera!

    Každý z nás jistě někdy viděl či pocítil na vlastní kůži, jak pomáhají listy Aloe Vera. Tato rostlina obsahuje mnoho vitamínů jako A, B1, B2, B12, B6, C, E a další, minerálů (hořčík, mangan, zinek, vápník, sodík…), ale také aminokyseliny, mastné kyseliny či glukózu a mnoho dalších prospěšných látek. Aloe Vera gel či krém je vhodný pro citlivou pokožku, kterou regeneruje a posiluje její obranyschopnost. Chrání, hydratuje, ale jeho účinků lze využít i při namožených svalech či bolestech kloubů. Můžete s ním bojovat proti vráskám nebo pečovat o pokožku. Opravdu všestranná pomoc.

    Buďte moderní a naučte se pátrat po tom, co vám bude vyhovovat.

    Přečtěte si také: