Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Jezdecké potřeby už nejsou výsadou pouze bohatých

    24.3.2013, Markéta Vocetková

    Nad stádem koní, podkovy zvoní. Pro mnohé z nás jsou to čistě jen slova z populární písničky, pro jiné je to však příslib další projížďky krajinou se svým čtyřnohým miláčkem. Jezdectví a chov koní mají v Česku dlouhou tradici – světoznámý hřebčín v Kladrubech nad Labem je toho jasným důkazem.

    Chov koní není jen výsadou špičkových hřebčínů. Češi mají koně v čím dál větší oblibě a můžeme tedy být svědky vzniku nových stájí a soukromých chovů. Každý hledáme něco jiného. Vyjížďky na jízdárně, přírodou. Společnost tichého přítele, který s námi jde po cestě životem. Nebo dát přednost divokému nespoutanému koni, který vyhraje jeden dlouhý závod za druhým, energie a elán dravce z něj přímo sálá? Vlastníte některého i vy?

    Jedno mají ale všichni společné. Ustájení a potřebnou péči. Každému koni, divokému i krotkému, je třeba dát vody pít, sůl, kterou by mohli olizovat a správná, hodnotná výživa je samozřejmostí. Pro chov koně je třeba mít správné vybavení. Důležité je čištění kopyt, vyčesávání srsti – hřebelcování a úprava hřívy. Podstatný je i úklid stáje. Kůň je jednoduše náročnějším „koníčkem.“

    Na každý koníček je třerba vybavení

    Stejně jako na každý koníček i na jezdectví je třeba ta správná výbava. Jezdecké potřeby jsou záležitostí kvality a prestiže. Závodníci a parkuroví jezdci si velmi zakládají na značce jezdeckých potřeb, které sobě i svým ořům pořizují. Mít rajtky za desítky tisíc a sedlo za statisíce asi není pro každého. Spíše než na kvalitu se zde hledí na značku a styl.

    Pokud však neplánujete zapůsobit na diváky a jezdecké kolegy ve stáji, je dobré hledat takovou výbavu, která sedne jak vám, tak vašemu koni. A když říkám sedne, myslím to doslova. Ne každému koni bude vyhovovat stejné udidlo, ohlávka apod.

    Při výběru se řiďte recenzemi na značku a kvalitou. V jezdectví se vyplatí investovat do kvality. Ta se vám v mnohém vrátí. Správně vybrané jezdecké potřeby vydrží několik let bez poškození. Mějte ovšem na paměti, že není všechno zlato, co se třpytí a že ty nejdražší věci nemusí být nutně ty nejlepší.

    Vždy vybírejte rozumem. Poraďte se. Ideální možností je pro vás nákup na internetu, ve specializovaném e-shopu, který je na jezdecké potřeby zaměřen. Máte tu jistotu profesionálního přístupu, poradenství a kvality zboží. Taktéž si nákup promyslíte a nikdo na vás s výběrem nenaléhá.

    Užívejte si i vy krásy jezdectví. Tento vznešený sport či koníček dozajista nadchne i vás. Pomůže zbavit se stresu a uklidňuje mysl. Společnost krásného zvířete už je jen třešničkou na dortu.

    Přečtěte si také: