Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Jak si vybrat jazykové kurzy angličtiny?

    28.2.2013, Martina Kaushiková

    Přemýšlíte o jazykovém kurzu angličtiny? Nebo se stále odhodláváte a přihláška vám leží na stole netknutá? Poradíme vám, jak si vybrat!

    V současné době se požadavky  na znalost cizích jazyků neustále zvyšují. Zdaleka se nejedná pouze o pracovní příležitosti. Lidé tráví stále více času na cestách, ať už soukromých, nebo pracovních, navštěvují různé světové destinace a komunikují s lidmi z jiných kultur, nakupují přes internet kdekoli na světě se jim zamane nebo prostě jen navštíví cizokrajnou restauraci ve svém městě, o tři ulice dál, než bydlí, ale cizí jazyk zde také potřebují.

    Pokud hledáte jazyk, který vám ve všech výše zmíněných situacích poskytne možnost vzájemné komunikace, určitě si vyberte angličtinu. Anglicky mluvící potkáte všude a snáze tak najdete společnou řeč prakticky kdekoli na světě. Nemusíte se bát, učení se cizímu jazyku není limitováno věkem, začít můžete vždycky, chce to jen tu správnou motivaci. Pokud jste si dostatečně jistí, že se chcete učit cizí jazyk, máte už téměř polovinu hotovou.

    Dalším krokem je bezesporu výběr správného jazykového kurzu angličtiny. S jazykovou školou rozhodně neuděláte chybu. Vybrat si můžete z několika typů kurzů a výukových programů. Obvykle vám také přizpůsobí svůj čas a navíc můžete využít i možnost výuky přes internet. Pro některé typy lidí, a zvláště začátečníky, nemusí být příjemné nebo snadné začít chodit do kurzů, kde je celá skupina účastníků. V tomto případě je ideálním řešením domluvit se na individuálních hodinách, kde se nemusíte stydět a navíc se na všechno vyptáte, protože lektor má všechen čas pro vás. Pokud patříte k lidem s jistějším vystupováním, klidně zvolte skupinové vyučování i pro úplné začátečníky. Nemusíte se bát, ostatní jsou na tom úplně stejně jako vy. Skupiny jsou totiž vždy rozděleny podle úrovně znalosti angličtiny, proto se vám nemůže stát, že se v hodinách budete nudit, nebo že to pro vás bude příliš obtížné. Jazykové kurzy nabízí několik úrovní, takže se se svou znalostí začlení opravdu každý. Pokud stále váháte, můžete si v jazykové škole domluvit schůzku. Tam vám vše prakticky ukáží, nechají vás, abyste si to vyzkoušeli a určí vaši jazykovou úroveň. Poradenství v této oblasti funguje perfektně, takže vám jistě bude nabídnut kurz šitý na míru.

    Pokud už vybíráte dovolenou na léto, nezapomeňte se přihlásit také na angličtinu do jazykového kurzu. Jednak budete mít skvělý pocit, že se obohacujete vzděláváním a certifikát o úspěšné jazykové zkoušce také není k zahození. Napoprvé zkuste třeba FCE. Může se vám hodit na dovolené v Británii i na pracovním pohovoru.

     

     

    Přečtěte si také: