Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Zbavte se únavy a stresu

    25.2.2013, Martina Kaushiková

    Začněte se těšit na jaro s pocitem, že letos vás jarní únava nedožene.

    Období mezi koncem zimy a začátkem jara je pro mnohé z nás kritické. Tělesná i duševní kondice značně utrpěla následkem zimních vlivů, a tak je potřeba věnovat tělu zvláštní a náležitou péči.

    Termínem jarní únava se označuje pocit psychického i fyzického vyčerpání, který se dostavuje zpravidla začátkem jara a je ovlivněn mnoha faktory. Může jít o nedostatek pohybu na čerstvém vzduchu, nedostatek spánku, vitamínů, aktivního sportovního vybití a v neposlední řadě o nedostatek slunečního záření, které je typické pro zimní měsíce a kterými trpí především psychika lidského organismu.

    Po zimě je také značně oslaben imunitní systém, který musel dlouhou dobu bojovat s nepříznivými vlivy. K dobrému pocitu nepřipějí ani časté změny nálad, které jsou pro toho období vyčerpání charakteristické, a tak je potřeba jít své pozitivní náladě a dobré kondici trochu naproti. Mezi zásadní faktory, které naše tělo ovlivňují patří uspokojení potřeby kvalitního spánku, dále aktivní pohyb nebo dodržování pitného režimu. Pomůže také změna stravovacích návyků - na jaře je mnohem snazší zařadit do jídelníčku kvalitní čerstvou zeleninu nebo ovoce.

    Pro zlepšení fyzické a psychické kondice je také žádoucí nepodléhat depresi a vlivům spojeným se stresem. Naše nálady ovlivňují naše tělo víc, než si vůbec umíme představit. Čistá mysl a dobrá nálada se velmi zásadně dokáže promítnout do fyzické kondice. Pokud si nejste jisti, že situaci dokážete zvládnout sami, můžete sáhnout po podpůrných doplňcích stravy.

    Ženšen je nejsilnějším posilujícím prostředkem asijské medicíny. V Asii jsou magické účinky ženšenu připisovány, proto je vyhledávanou rostlinou již po staletí. Při pravidelném užívání je skvělým pomocníkem v boji s únavou, dokáže uvolnit od stresu nebo zatočit s bolestmi hlavy. Může také preventivně působit proti nemocem. Ženšen je bylina s velmi dlouhou historií - pro léčbu únavy, úlevu od bolesti, alternativní léčbu potence nebo k celkovému posílení organismu - byl od pradávna používán v mnoha tradičních asijských kulturách. Velkou výhodou je, že se dá sehnat ve spoustě produktů, od čaje, přes tablety, sirupy až po samotný sušený kořen. Vybere si opravdu každý a navíc bez velké námahy, zkuste třeba zabrousit do internetového obchodu www.ginsengeurope.com.

    Přečtěte si také: