Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Poznejte všechny krásy Itálie

    26.2.2013, Alice Jendelová

    Přemýšlíte už o letní dovolené? Zvolte letos prosluněnou Itálii a objevte všechny její lákadla.

    Itálie je turisty velmi oblíbenou zemí, ročně jich zemi navštíví až 105 milionů. Dělí se na 20 krajů a v každém z nich najdete cestovatelské vyžití. Ať už jsou to Alpy či tropické oblasti, každý si přijde na své. Dovolená v Itálii je odpočinkem na pobřeží, které má přes sedm a půl tisíce kilometrů a zároveň poznáním měst s nádhernou architekturou.

    Země pěti moří

    Itálie je oblíbeným místem pro dovolenou u moře a není se čemu divit. Obklopuje ji hned pět moří. Středozemnímu moři říkali staří Římané Mare Nostrum, což znamená „naše moře“. Kromě moří je však možné navštívit nádherná jezera a další přírodní krásy Itálie. Zájezdy do Itálie jsou tak velmi rozmanité.

    Turisty láká pevnina i ostrovy

    Kromě nádherných pláží a pobřežních letovisek nabízí Itálie města s mnoha kulturními památkami a jedinečnými stavbami. Letní dovolenou je možné strávit i na italských ostrovech, které nabízejí nádherné pláže i procházky přírodou, klidná historická města i rušný noční život.

    Všechny cesty vedou do Říma

    Ne náhodou je většina italských měst tak slavná. Zamilovaná Verona, kde se vracíte do dramatu Romea a Julie. Milán, město dvou slavných fotbalových klubů a sídlo opery La Scala. Renesanční Florencie, kde najdete i dům samotného Michelangela. A samozřejmě Benátky, město obklopené vodou, odkud je snad hřích si nepřivést masku jako suvenýr. A znáte přeci úsloví Vidět Neapol a zemřít?

    Hlavní město Itálie také nemůžete minout. Dominantou Říma je Koloseum postavené v roce 80. Projít si můžete zbytky antického fóra na Forum Romanum, navštívit Pantheon, Andělský hrad, nespočetně kostelů a fontán, z nichž nejznámější je Fontána di Trevi.

    Tento nejlidnatější stát jižní Evropy má opravdu spoustu lákadel a je ideální pro letní dovolenou. Vyberou si ti, kteří raději relaxují na pláži i ti, kteří rádi obdivují přírodu a památky. Navíc last minute Itálie je nápis, který se v cestovních kancelářích objevuje velmi často.

    Přečtěte si také: