Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Vybíráme dovolenou, značka: na poslední chvíli

    15.2.2013, Radka Kapuciánová

    Jak a kdy si vybrat svou vysněnou dovolenou?

    Každý volí dle svého

    Někteří z nás dávají přednost létu, jiní zase zimě. Někdo má raději hory, další si spíše za místo své příští dovolené zvolí raději moře. A nebo třeba některé ze zahraničních velkoměst – vyrazí za nákupy a památkami. Ať tak či onak, každý z nás potřebuje někdy „vypnout“, odpočinout si od práce, dětí, domácích prací a je jedno, jestli pro opravdovou relaxaci potřebuje aktivní či pasivní odpočinek.

    Zájezd na poslední chvíli

    Mnoho z nás při výběru dovolené kouká nejen na lokalitu, úroveň ubytování, stravování, ale zajímá se i o cenu. Ne každý si může dovolit koupit celé rodině dovolenou na zaoceánské lodi té nejvyšší kvality, ovšem k odpočinku a spokojenosti není nejvyššího luxusu naštěstí třeba. Jestliže se tedy stejně jako já zajímáte o konečnou cenu vaší dovolené, můžete ušetřit při takzvaných nákupech na první či naopak poslední chvíli, kdy cestovní kanceláře doprodávají poslední neobsazená místa v domluvených destinacích. Ne vždy však přesně víme rok půl roku či rok dopředu, jak dostaneme v zaměstnání volno, nevíme, co v té době bude ani jak na tom budeme s financemi, a právě proto jsou zájezdy last minute vhodným řešením nejen letní dovolené. Zakoupit si tak můžete i pobyt na horách. Nákup na poslední chvíli je však lepší volbou spíše pro jedince či páry, neboť ne vždy najdete na místě, kde by se vám líbilo, dostatek volných míst. Dovolená last minute je skvělým tréninkem rychlého rozhodování. Stačí maličko zaváhat a zájezd obsadí někdo jiný. Chce to tedy umět si rychle a dobře vybrat. Nemusíte se bát, že byste měli nějakou nevýhodu na rozdíl od lidí, kteří si váš zájezd koupili za plnou cenu, vy jste prostě přišli jen ve správnou chvíli.

    Umění dobrého výběru

    Svou dovolenou si můžete vybrat skutečně téměř v poslední „minutě“. Mnoho lidí v práci dostane dovolenou na poslední chvíli, a tak si vybírají právě z last minute. Někdy můžete natrefit na krásné nabídky na úžasná místa, k tomu za skvělou cenu, rozhodně ale nepočítejte s tím, že hned napoprvé v první cestovní kanceláři najdete vaši vysněnou dovolenou. Větší šanci máte, když nepřijdete úplně pozdě a zároveň nejste příliš vybíraví. Ať už ale vyberete jakkoli, přeji vám příjemně prožitou dovolenou.

    Přečtěte si také: