Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Káva na všechny způsoby

    31.1.2013, Radka Kapuciánová

    Máte rádi kávu? Existuje nepřeberné množství různých druhů, chutí, ...

    Každý si ji vychutnáváme jinde

    Káva – zrnková, mletá, kávové kapsle, … Každý z nás je jiný a má rád jiné věci, tudíž dáváme přednost i jiné kávě. A navíc v jinou dobu, při různých příležitostech. Ať už patříte k těm, kteří si nedovedou představit svou snídani bez šálku tohoto povzbuzujícího nápoje, nebo si raději vychutnáte kvalitní kávu při posezení s přáteli, měli byste o této horké slasti něco vědět.

    Výhody kávových kapslí

    Není káva jako káva – pokud máte doma kávovar na kávové kapsle, dejte pozor, při jejich koupi. Není to tak dávno, co tento trend, totiž usnadnit si co nejvíce přípravu kávy, přišel i k nám. Nyní již je trh nasycen mnoha různými značkami a výrobky z této kategorie. Aby ne, používání kávových kapslí vám opravdu ušetří mnoho práce a starostí. Odpadá nutnost myslet na čištění kávovaru, nikde vám nemůže zapadnout žádné zrnko. S tím souvisí i fakt, že práce s takovým kávovarem je opravdu rychlá a čistá. Vyzkoušejte například Lavazza Espresso.

    Vůně čerstvé kávy

    Pokud si nejraději pochutnáváte na kávě vytříbené kvality, patrně sáhnete po kávě zrnkové. Zrnka můžete koupit ve větším či menším balení. Nasypete je do kávovaru, a pak si vychutnáváte tu smyslnou vůni čerstvě namletých zrn. Jestliže ale nevlastníte kávovar, který umí sám zrna namlít, není problém sáhnout v obchodě rovnou po kávě mleté. Mletá káva vám ušetří trochu času i práce. Zrnková káva je však to nejčerstvější, co můžete mít.

    Nedostatková luxusní káva

    Jestli jste ovšem skutečnými gurmány a jen tak něco vás nenadchne, přivoňte ke světu luxusu a vyzkoušejte, jak chutná cibetková káva. Ta je skutečnou perlou mezi kávami všeho druhu; je hojně vyhledávaná v těch nejvyšších vrstvách, avšak, jak to už u toho nejlepšího zboží bývá, je jí velký nedostatek. Kopi Luwak je cibetková káva z Indonéských ostrovů.

    Není nad silné espresso

    Jste-li sice milovníkem dobré kávy, ale nechcete zruinovat svou peněženku koupí cibetkové kávy, a jste vyznavačem především silného espressa, vyzkoušejte značku Lucaffe, ta vás jistě nezklame. Skvělou volbou je také káva Illy.

    Výjimečné a originální

    Dopřáli byste si občas rádi dobrou kávu i v práci, ale nemáte kávovar? Pak jistě poslouží rozpustná káva. A pokud chcete něco skutečně výjimečného a originálního, sáhněte po Tatratea – lihovinovém nápoji kávovém typu.

    Přečtěte si také: