Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Užijte si osvěžujícího spánku

    23.1.2013, Markéta Vocetková

    Správná matrace je základem kvalitního spánku. Máte i vy tu správnou? Užijte si i vy spánek jako Šípková růženka.

    Každému z nás se už někdy stalo, že nemohl usnout. Příčin, které způsobují nedostatek spánku je hned několik. Asi tou nejběžnější jsou starosti a stres, kupící se během dne. Když poté uléháme ke spánku, vše se nám přehrává a náš mozek je zaplaven myšlenkami a pocity. Dalším častým důvodem bývá špatný denní režim. Chodit pozdě spát a probouzet se pokaždé v jiný čas také není ideální. Tyto nedostatky můžeme odstranit sami, relaxací a zlepšením svého časového rozvrhu. V našem spacím rituálu ovšem můžeme chybovat, přestože si to vědomě neuvědomujeme.

    Spánkem ku zdraví

    Nemáte starosti, spát chodíte pravidelně a přesto se po ránu cítíte nevyspalí, unavení a bolaví? Možná je chyba ve vybavení vaší ložnice. Zárukou zdravého, osvěžujícího spánku je kvalitní matrace. Ze své zkušenosti vím, kolik rodin se snaží ušetřit na vybavení domácnosti, spí na starých postelích z dob minulého režimu a není se tedy čemu divit, že si stěžují na mučivé bolesti zad. Naše páteř potřebuje patřičnou podporu a tu jí staré pružiny v proležené matraci jen těžko poskytnou. Netýká se to i vás?

    Možná je čas investovat do nového vybavení vaší ložnice. V dnešní době, plné exkluzivních nabídek typu matrace 1 + 1 není problém sehnat kvalitní a přesto cenově výhodnou matraci. Osobně doporučuji matrace z líné pěny, tedy s latexovou výplní. Alternativou je matrace vyplněná kokosovými vlákny. Pokud už vyhledáváte na internetu výhodné nabídky např. matrace akce či matrace Hradec Králové, hledejte matrace rozdělené na sekce, dle části těla, kterou na ní ležíme. Mějte na paměti, že matrace by měla mít dvojnásobnou nosnost vůči vašemu tělu. Člověk vážící 75 kg by tedy měl vybírat matraci s nosností minimálně 150 kilogramů. Co se týče tvrdosti matrace, vždy bývá lepší tvrdší matrace. Ovšem je to otázkou vkusu každého z vás.

    Stejně podstatné je i ložní prádlo. Měňte jej často, aby vždy bylo svěží a čisté. Polštář mějte vysoký tak, aby vaše páteř byla celá ve vodorovné poloze. Dodržováním jednoduchých pravidel docílíte spánku ve stylu Šípkové Růženky. Přeji dobrou noc!

    Přečtěte si také: