Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Wellness pobyty tím nejlepším dárkem na Valentýna

    21.1.2013, Markéta Vocetková

    Valentýn je oblíbeným svátkem v mnoha zemích světa. Jak ale tento svátek vznikl, proč je to svátek zamilovaných? objevte i vy pravdu a tajemství sv. Valentýna.

    Každým rokem, přesněji 14. února, slavíme svátek sv. Valentýna.  Je to svátek všech zamilovaných, všech, kteří chtějí někomu vyznat své city. Stejně jako každý svátek i tento je v dnešní době komerční záležitostí, ovšem to neznamená, že musíme podceňovat jeho význam a tradici. Kdo to však svatý Valentýn byl a co udělal tak podstatného?

    Lásce se bránit nemá

    Legendy sahají až do starověkého Říma, kdy bylo všem vojákům Claudia II. Zakázáno se ženit. Mělo to jednoduchý, o to však naivnější význam. Císař se bál, že by vojáci ve strachu o rodinu odmítali nastoupit do armády. Všichni kněží tak měli zakázáno oddávat. To se nelíbilo Valentýnovi, který i přes zákaz svého vládce mladé páry potají oddával. Za své činy byl uvězněn a poté 14. února popraven. Svátek se začal slavit až začátkem 20. Století v Americe. U nás se slaví až od dob Sametové revoluce a má u nás značnou oblibu.

    Cukrátka, pohlednice a květiny

    Zatímco v Americe se na svatého Valentýna odkrývají zamilovaná srdce přes sváteční pohlednice, v Česku dáváme dary těm, kteří o našich citech už vědí. Dáváme nejčastěji symboly lásky – růže, čokolády, sexy prádélko či erotické pomůcky nejsou výjimkou. Partnerovi se obvykle snažíme vykouzlit zamilovanou atmosféru, milé je i překvapení, které přichystá partner vám. Svíčky, slavnostní večeře, bublinková koupel a večer zakončený krásnými chvilkami v posteli.

    Pokud vás už omrzela klasika či jste zastánce něčeho nového, originálního, pokud odmítáte komerci, vyzkoušejte letos něco nadstandardního. Jedinečným dárkem je například valentýnský pobyt.  Vezměte svého miláčka relaxovat na víkend do lázní, nechte hýčkat své tělo i svou duši. Dopřejte si masáže, zábaly či aromaterapii. Romantický pobyt  nemusí být jen v lázních, vybrat si můžete i pobyt na zámku, spojený s prohlídkou města, historických památek a okolní přírody. Jste sportovně založeni? Jeďte na sportovní víkend!

    Oslavte letos svátek zamilovaných netradičně. Oživte své vztahy a svou lásku. Připomeňte si, proč jste spolu. Letos budete z Valentýna nadšeni.

    Přečtěte si také: