Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Lehčí bez diety? Jde to!

    17.2.2013, Markéta Vocetková

    Zhubnout je cíl mnoha žen. Ovšem hubnutí a formování postavy není jen o tvrdém drilu a odříkání. Je to také o tom uvědomit si, co naše tělo potřebuje a co mu chybí. Změnit maličkosti udělá veliký efekt.

    Asi každá z nás si někdy dala novoroční předsevzetí – zhubnout. Být krásná do plavek, zpevnit postavu či shodit nějaký ten faldík. Ať už jde o pár kilo či jen zlepšení své kondičky, vždy je třeba mít plán. Ale jak začít? Dieta? Cvičení a zaplacená permanentka do fitness. Ale kolik z nás své předsevzetí dodrží? Výmluvy se hledají lépe než čas ke cvičení. Permanentka propadne a nám zůstane jen zhrzený pocit.

    Maličkosti, které hrají roli

    Kolikrát při cestě do práce jedete výtahem či eskalátorem? Je opravdu nutné jezdit do práce autem, když ji máte z domova 10 minut pěšky? Maličkosti, které si neuvědomujeme, skrývají energii, kterou můžeme využít v náš prospěch. Chození po schodech – zpevnění zadečku a stehen. Chůze pěšky zpevňuje postavu. Opravdu musíte sladit dvě kostky cukru a pít kávu se smetanou? Odstředěné mléko a jedna kostka cukru jsou také alternativou. Místo bílé francouzské bagety si kupte celozrnnou. Obsahuje větší množství vlákniny a vitamínů. Zasytí a pocit nasycení vám vydrží mnohem déle.

    Dodržujte pitný režim. Klasická poučka v každé dietě. Ovšem co to pro nás ve skutečnosti znamená? Vypít litr a půl tekutin denně. Vypitím lahve coly si ke štíhlým stehnům nepomůžete. Že pijete jen ochucenou minerální vodu? I na ni pozor! Většina ochucených vod obsahuje velké množství skrytých cukrů. Ideální je pít neochucené, neslazené vody bez bublinek. Jestli vám voda nevoní, doporučují neslazený zelený čaj, nejlépe sypaný. Obsahuje aminokyseliny a antioxidanty, které vyčistí vaše tělo od zbytečných škodlivin a látek, které tělo nepotřebuje. Výsledek? Budete se cítit zdravěji, mít ze sebe lepší pocit a vsadím se, že ty staré kalhoty, které necháváte na dně skříně s nadějí, že je ještě využijete, nyní s lehkostí dopnete.

    Stačí maličkosti, které vás nijak zvlášť neomezí, ovšem ovlivní vaše zdraví, vzhled i vitalitu. A pokud uvidíte úspěchy, není už takový problém si občas dojít zaplavat či zaběhat a posílit tak vaši snahu. Netlačte na pilu. Tělo je složitý a zároveň velmi jemný organismus, vyžadující péči. Milujte sebe a vaše tělo vás za to odmění.

    Přečtěte si také: