Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Dejte se očkovat proti rakovině děložního čípku!

    5.11.2012, Dominika Drahovzalová

    Ve čtrnácti je ještě mladá. Dvacet pět? To už je pozdě... Ne! Vždy je vhodný čas na ochranu sebe či své nejbližší proti rakovině děložního čípku.

    Rakovina, jedno z nejděsivějších slov dnešní doby. Smrtelné onemocnění, u kterého se jen těžko dá mluvit o opravdu účinné léčbě. Všeobecně se proto prosazuje především prevence. I tak je ale mnoho takových, které ji podceňují. Jako by se jich nebezpečí netýkalo. Nebuďte takové i vy!

    Rakovina děložního čípku je po rakovině prsu druhým nejčastějším typem tohoto onemocnění u žen. Statistiky ukazují, že postihuje ženy nezávisle na věku či stylu života. Týká se nás všech! Díky bohu tu však je způsob, jak se jí vyvarovat, existuje velmi účinné očkování.

    Mnoho lidí považuje očkování za věc v podstatě nepotřebnou a zbytečnou. Za protrpěnou návštěvu lékaře a často nemalý finanční obnos nedostanete zdánlivě nic. Opak je však pravdou! Drobná injekce vám či vašemu dítěti může zachránit život.

    Kam pro očkování?

    Pokud se tedy rozhodnete pro očkování, můžete navštívit jedno z očkovacích center, která se na danou problematiku specializují. Očkování proti rakovině děložního čípku u nás poskytuje 20 center. Nachází se ve všech velkých městech, tedy kromě Prahy, Brna a Ostravy také i v Plzni, Olomouci, Ústí nad Labem či Znojmě. Tam se o vás postarají vyškolení profesionálové a vy nemusíte mít žádné obavy.

    Do očkovacího centra je ale určitě dobré se předem objednat. To lze buď na bezplatné telefonní lince: 800  123 321 či na webových stránkách www.ockovacicentrum.cz. Zde si můžete také přečíst další informace o očkování a především o používaných vakcínách.

    Nejčastěji se očkuje vakcínou Cervarix či Silgard. Obě jsou aplikovány třikrát po krátkých časových intervalech. Dívkám mladším 18 let přispívá zdravotní pojišťovna na vakcínu již dlouhodobě. Nově se ovšem rozjíždí projekt VZP pro podporu očkování i u žen nad 18 let.

    Proto neváhejte a dejte se očkovat proti rakovině děložního čípku ještě dnes!

    Přečtěte si také: