Vůně domácího pečiva
25.10.2012, Dominika DrahovzalováUvítání hosta pecnem chleba a solí, to už dnes známe asi jen z Babičky. Přesto se nic nevyrovná čerstvě opečené kůrce a ještě teplému střídku chleba. A abychom kvůli němu nemusely stát fronty brzy ráno v hypermarketech, máme domácí pekárny.
Většina hospodyněk mi dá jistě za pravdu, že mít doma čerstvé pečivo je základ. Ale ne vždy je to tak snadné, jak se zdá. Ačkoli se dnes supermarkety mohou přetrhnout kvalitou svých potravin, co se týká čerstvosti pečiva, stále se nevyrovnají pekařství. To ale nemusí mít vždy otevřeno, nebo nám jeho sortiment nemusí plně vyhovovat. Zkrátka není nad to udělat si chleba doma.
Ale jak? Máme si snad vstavět pec a pořídit lopatu na těsto? Jistě že ne! Na trhu se stala již velmi úspěšnou tak zvaná domácí pekárna. Šikovné přístroje dovedou v krátkém čase vytvořit z těstové směsi výborný domácí chléb jakéhokoli typu. Jejich obsluha je snadná, většinu práce udělají samy i bez dohledu. Nenadělají nepořádek, jen samé dobroty.
Domácí pekárna může být doslova na míru vaší kuchyně. Od těch největších s mnoha režimy pečení až po praktické, jednoduché a především skladné pekárničky. Pestrou škálu těchto domácích pomocníků můžete najít například na levneELEKTRO.cz - finalistovi ShopRoku 2012. Najdete zde stroje různých cenových relací i s veškerým příslušenstvím, jako jsou například kuchařky nebo směsi těst.
Popusťte uzdu fantazii
Také znáte chléb jen světlý a tmavý? To vám u domácí pekárny nehrozí. K robotům je k dostání velké množství různých druhů těst, ať už je to na chléb slunečnicový, pšeniční nebo třeba s ořechy.
Vynikající je pak možnost využití pekárny pro alergiky nebo pro lidi s různými dietami. Těsta se dělají i bezlepková či jinak různě upravená. A samozřejmě si můžete smíchat ingredience samy podle libosti.
Chlebem to ovšem nekončí. Většina pekáren zvládne umíchat těsto na cokoli. Už se nebudete muset dřít s vařečkou. Udělá výborné bagetky nebo třeba i knedlíky. A vy budeme mít vždy jistotu, že vaše pečivo je čerstvé, z kvalitních ingrediencí a přesně podle vašeho gusta!
štítky článku:
Přečtěte si také:
- Chcete navštívit místo přezdívané Karibik Středozemí? Víme, kam byste měli jet!
- Ve stylu španělské kuchyně
- Chcete oslnit úsměvem? Získejte bílé zuby snadno a rychle
- Svatební dary roku 2017
- Veneto, vinná oblast s historii
- Pivo nám prospívá
- Jak vybrat matraci pro děti?
- Jak správně vybrat polštář?
- Jak přejít na zdravou výživu a zhubnout
- Španělské potraviny Bassta
Doporučujeme
EnteroZOO - účinný přípravek pro vašeho mazlíčka na průjmy, otravy, alergie a kožní potíže.
Co dnes uvařit
Španělský Jamón
Máte rádi vepřové maso na jakýkoliv způsob? A vyzkoušeli jste už, jamón, španělskou sušenou šunku?
Nejnovější příspěvky
- Jak se připravit na grilovací párty s přáteli
- Jak vybrat světla do kuchyně?
- Počátky tisku v Čechách
- Jaké jídlo servírovat na večírku?
- EnteroZOO: akutní pomoc při kožních onemocněních
- Kastrace kočky: vše, co byste měli vědět
- Jak vybrat rodinnou dovolenou, kterou si užijí dospělí i děti
- Chcete navštívit místo přezdívané Karibik Středozemí? Víme, kam byste měli jet!
- Začala hlavní bleší sezóna. Víte, jak před nepříjemnými parazity chránit psy a kočky?
- Jak vybrat vibrátor?