Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Horké kameny jako absolutní relaxace

    31.10.2012, Markéta Vocetková

    Vyrovnávat se s únavou, stresem a napětím. Každá z nás to zná. Pokud nemáte zrovna času nazbyt a ráda byste si někdy vyčistila hlavu,jsou pro vás masážní lávové kameny ideálním řešením. Položit se v pohodlí domova, odpočívat a užívat si teplo po celém těle...

    V dnešní uspěchané době plné povinností a starostí je těžké zvládat stres asi pro každého z nás. Musíme denně zvládat stovky úkolů, které nám díky rutině připadají nudné, nezábavné  a velmi vysilující. Udělat si čas na sebe, na své kamarádky a celkově občas zvolnit tempo, je proto nutností. Posezení v kavárně, fitness i běžná procházka po obchodech za nákupy však vyžaduje určité fyzické úsilí. Alternativou odpočinku a naprostého vyčištění mysli mohou být i jiné aktivity. Například horké lávové kameny použité při masáži celého těla.

    Masáž působí nejen na tělo ale i na mysl

    Když se o masáži zmíníte ve společnosti, leckdo asi namítne, že na masáž nemá čas a v dnešní době také finance. Je pravdou, že masáže nejsou záležitostí pár korun a chodit na ně denně nemůže asi nikdo.  Najdou se však i lidé, kteří jsou milovníky masáží, obzvláště masáží, při kterých se používají horké kameny. A mají pravdu. Masáže tohoto typu jsou totiž intenzivnější než klasické masáže a mají i větší účinek. Masážní kameny se nahřejí a přiloží na vybraná místa po těle. Teplo působící na svaly je lékem proti stresu a kouzelně působí na napjatost svalů, s přívalem euforie se vytrácí i stress a starosti.

    Zklidněte svou mysl v pohodlí domova

    To, že se masáže provádí v kosmetických salonech a masážních centrech, neznamená, že si je můžete dopřávat jen tam. Masážní lávové kameny si můžete pořídit i vy a relaxovat tak kdykoliv v pohodlí domova. A že váš partner není na masáže? V tom případě mám pro vás dobrý tip. Položte se na rovnou podložku a nechte partnera ať vám jen jemně tře kůži, masírovat téměř není třeba. Poté vám položí ohřáté kameny na šíji, páteř a bedra. Ideální je položit dva menší kameny do dlaní a na chodidla. Působením tepla a jemného tlaku nahradíte partnerovu masáž. Ležte v klidu, odpočívejte.

    Dvacet minut či půlhodina, kdy jen ležíte, posloucháte oblíbenou hudbu a vstřebáváte teplo, které prohřívá svaly do hloubky až ke kostem. Je to ideální cesta, jak si užít masáž v pohodlí domova a kdykoliv jen chcete. Tak proč to nevyzkoušet?

    Přečtěte si také: