Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Vyměňte supermarket za trhy!

    4.9.2012, Martina Kaushiková

    V poslední době se rozmohl fenomén jménem farmářské trhy. Zvláště ve větších městech začíná být tato forma nakupování velmi oblíbená, a tak lidé klidně i několikrát týdně vyráží stylově s proutěným košíkem pro všelijaké dobroty.

    Stále více lidí si v současnosti všímá kvality a původu potravin. Určitou roli v tom hraje i fakt, že se pulty našich obchodů stále častěji plní nekvalitními produkty, které nesplňují příslušné normy. Velkou výhodou, která farmářským trhům hraje do karet, je dobrá dostupnost informací. Ve valné většině případů jsou to právě farmáři, kteří své vlastní produkty nabízejí, a proto jsou schopni zodpovědět všechny vaše zvídavé otázky ohledně kvality, původu nebo složení potravin. Konverzace na toto téma bývá přínosná a velmi zajímavá a na jejím konci vám nejeden farmář dá svůj výrobek klidně i ochutnat. Tuto možnost proto určitě využijte.

    Pro co se na farmářské trhy zaručeně vypravit?

    Rozhodně se vyplatí zajít pro sezónní ovoce a zeleninu jako jsou jahody, meruňky, chřest, dýně, fazole nebo třeba i houby. Raději si ale přivstaňte, právě o tyto exkluzivní věci bývá velký zájem. Dále jsou v nabídce chlazené ryby a drůbež, domácí uzeniny a sýry, máslo, ořechy a sušené plody, stáčené víno nebo stále populárnější cider. Na rozdíl od běžných obchodů tu také snadno seženete pravý český česnek, který ze supermarketů takřka vymizel. Zde se určitě vyplatí nějakou korunu připlatit, protože s čínskou variantou se ten náš český česnek vůbec nedá srovnávat. Ujít si nenechte ani domácí pekárny, které nabízejí skvělé slané i sladké pečivo. A bez povšimnutí nenechte ani domácí chlazené těstoviny, na které na farmářském trhu pořídíte hned několik druhů bylinek.

    Pokud se vám nakupování protáhne na delší dobu, zažeňte hlad v některém ze stánků s balkánskými specialitami nebo s rybím grilem. Trochu času sice zabere vystání poměrně dlouhé fronty, která se před těmito delikatesami vždy tvoří, ale rozhodně nebudete litovat. Vaše chuťové buňky budou nesmírně potěšeny. Při odchodu si ještě nezapomeňte udělat radost řezanými květinami.

    Přečtěte si také: