Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Odpočiňte si s knihou!

    5.9.2012, Martina Kaushiková

    Plavky, sluneční brýle a repelent máte sbalené a chystáte se vyrazit na dovolenou. Ale nechybí vám náhodou něco? No jasně: kniha!

    Kniha může být stejně dobrým přítelem člověka jako pes, tak se o ten jedinečný zážitek ze čtení neochuzujte. Nezapomeňte, že každá chvíle strávená s kvalitní knihou je také chvílí velmi dobře využitou. A že na čtení zrovna moc nejste? Vůbec nevadí! Nemusíte přece sahat po některém z velikánů - klasiků. Prozradíme vám tipy na knihy, které pobaví, potěší nebo pohladí.

    Leonie Swannová: Glennkill - ovce vyšetřují.

    Jednoho rána je pastýř George Glenn nalezen mrtvý v trávě, připíchnutý rýčem k zemi. V celku klasická zápletka, přesto je tato detektivka velmi netradiční. Vyšetřování pastýřovy vraždy se totiž ujme jeho vlastní stádo ovcí. Zkuste se na vraždu podívat ze zvířecího pohledu a vyšetřit ji ovčí logikou!

    Dawn Frenchová: Tak trochu úžasní.

    Kniha pro každého, kdo má někdy pocit, že žije v té nejšílenější rodině ze všech! Po přečtení téhle knihy budete mít dojem, že jsou vaše drahé polovičky úžasné a milé a pubertu svých dětí přečkáte bez následků. Příběh o britské rodině, psaný formou deníků matky středního věku a dvou dospívajících dětí.

    Daniel Glattauer: Dobrý proti severáku.

    Skvělá kniha šikovného rakouského autora, který bez problémů vytvoří čtivý příběh prostřednictvím e-mailové konverzace hlavních hrdinů. Příběh dvou původně neznámých lidí, do jejichž života zásadně zasáhla náhoda, vás vtáhne a nepustí.

    Laurent Binet: HHhH.

    Román francouzského spisovatele, jehož zaujal hrdinský čin československých parašutistů, kteří provedli atentát na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha. Binetova úžasná hra s formou i obsahem vás zaručeně dostane, i když o historii nic nevíte!

    Ann Patchettová: Země divů.

    Žánrově nezařaditelný román známé americké autorky vypráví příběh čtyřicátnice pracující pro farmaceutickou společnost. Marina se musí vypravit do amazonského pralesa, aby zkontrolovala záhadný výzkum jedné vědkyně a objasnila tajemnou smrt svého letitého kolegy.

    Přečtěte si také: