Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Matrace může být vaším nejlepším přítelem

    17.7.2012, Markéta Vocetková

    Každý den vstáváme do práce, běháme po pochůzkách a zařizujeme vše potřebné. Když se večer vrátíme domů a dopřejeme si trochu klidu, rádi si lehneme do příjemné postele, která nás vítá do svého náručí. Pohodlí, komfort a hlavně zdravý a osvěžující spánek. To jsou věci, které od své postele očekáváme. Ale ruku na srdce, kdo z nás má takový pocit, když ráno vstává do ruchu města?

    Příčin, proč jsme neodpočatí a po ránu rozbolavělí, může být pochopitelně více. Zdravotní stav člověka dozajista hraje roli, bolesti vám spánek nezpříjemní. Taktéž starosti jsou nepřátelé odpočinku. Mnohem častější příčinou je však špatná kvalita postele a matrace. Mnoho lidí si myslí, že se na matraci nehledí – stačí správná tvrdost. Není tomu tak.

    U postele je třeba se zaměřit na mnoho faktorů. Asi nejpodstatnější částí postele je matrace. Matraci je třeba vybírat s rozumem a nejlépe po konzultaci s odborníkem. Takovým specialistou je třeba obchod matracín. Nabízí všechny velikosti matrací, od klasických jednolůžek až po extra dvojlůžko.

    Kvalitní matrace musí být drahá, což je v dnešní době moderních technologií opravdu pouze předsudek. Hlavní předností zmíněného prodejce je výška a kvalita veškerých dodávaných matrací, které dodává po celé České republice zdarma. Vyberete si opravdu kvalitní matraci, jež uspokojí vaše touhy. A jak? Díky způsobu zpracování kvalitních materiálů, vysoké výšce matrace, rozložení do několika tělesných zón, poskytující tu správnou oporu a díky jedinečným vnitřním potahům, za které si u jiných matrací dost připlatíte…

    Co se nosnosti týká, měla by být dvojnásobná, než je vaše váha. Tudíž pokud vážíte 65 kilogramů, nosnost vaší matrace by měla být minimálně 130 kg. Má to svůj důvod. Matrace se správně zvolenou nosností se neproleží, nevznikne v ní proležené místo. Ideální potom je - nevybírat pro sebe a partnera stejnou matraci, ale vybrat pro každého individuálně. Každému může vyhovovat jiná tvrdost a každý z partnerů má jinou váhu.

    Nezapomínejte na rošt. Rošt je páteří postele a je podporou pro matraci i pro vás. Taktéž ložní prádlo je podstatné. Peří je vhodné pouze pro osoby bez alergie. Pro citlivější osoby může být i bez alergie nepříjemné. Proto přikrývky z umělých vláken jsou ideálním řešením.

    Vybírejte s rozumem a dobrou radou. Krásné sny a dobrou noc!

    Přečtěte si také: