Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Užijte si spánek každou noc díky správně vybranému roštu

    26.6.2012, Markéta Vocetková

    Každý z nás se v životě dostane do situace, kdy je nucen vybrat si novou postel. V dětství ji za nás vyberou rodiče a svou první postel si vybíráme obvykle v období puberty, protože z naší dětské postýlky jaksi vyrosteme a taktéž ve dvou je na ní dosti těsno. V tuto dobu moc nepřemýšlíme nad matrací či roštem, vybíráme podle velikosti, barvy, materiálu a v neposlední řadě podle ceny.

    Přemýšlet nad výběrem postele a matrace pravděpodobně budeme ve chvíli, kdy budeme toužit opustit rodné hnízdo, osamostatnit se a pronajmout si první byt. I když jsou začátky těžké asi pro každého a peněz není nazbyt, na jednom kusu nábytku by se opravdu šetřit nemělo – na posteli.

    Postel je místem odpočinku, relaxace a uvolnění. Skládá se z několika částí a ani jednu byste při výběru neměli opomíjet. Rám postele je dekorativní součástí pokoje. Podstatná je ale i jeho konstrukce, která by měla být dostatečně pevná na milostné hrátky i na občasné skotačení dětí po posteli.

    Srdcem celé postele je rošt. Opomíjená část postele, na které se mnoho zákazníků snaží ušetřit. Dělají však obrovskou chybu, neboť i ta nejdražší matrace může ztratit své úžasné vlastnosti, pokud je položena na špatném či dokonce žádném roštu. Na rovnou desku či obyčejný rošt lze položit pružinovou matraci, která je dostatečně vzdušná a poskytuje zádům dobrou oporu i bez odpruženého roštu.

    Matrace z líné pěny či latexové matrace musí být položeny na lamelovém odpruženém roštu. Protože nejsou propustné a proto musí mít přístup ke vzduchu. Lamelový rošt je tak ideálním řešením pro zdravý spánek. Lamelový rošt je podstatný pro vaše pohodlí.

    Dočasným řešením může být laťkový rošt, který sice není odpruženou součástí postele, avšak je přístupný vzduchu a nějakou dobu na něm dozajista vydržíte. Jako dočasná alternativa je však dostačující.

    Pro absolutní pohodlí doporučuji koupi polohovatelného lamelového roštu. Elektrický polohovatelný rošt oceníte při každém ulehnutí. Rádi s přítelem čtete? Zvedněte si rošt do příjemné polohy a užívejte si odpočinku. Často musíte stát? Zvedněte si spodní část roštu a ulevte tak nateklým lýtkům a páteři. Uvelebte se a vychutnejte si každou minutu spánku!

    Přečtěte si také: