Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Hry online: svět zábavy, který vás pohltí!

    12.6.2012, Marika Postlerová

    Po dlouhém dni plném práce má člověk touhu se jednoduše odreagovat a na nic nemyslet. Ještě před vynalezením počítače se hrály klasické stolní hry. Společně s modernizací a globalizací telekomunikačních a webových služeb se stává hlavní odpočinkovou činností internet. Nejde jen o surfování a vstřebávání nejrůznějších informací, ale také o hraní online her, jež jsou populární u lidí všech věkových kategorií.

    Počítačové hry mají svůj počátek v podstatě společný s vývojem počítačů. Náročná práce vývojářů vyžaduje občasné odreagování a vyzkoušet nový program formou hry byla navíc i zábava. Už v roce 1962 vzniká počítačový výzkum, který položil základy dnešnímu internetu. Vývoj to byl dlouhý, ale již 13. února 1992 měli v ČR připojení k internetové síti první počítače. Od té doby se internet stal světem neviditelné sítě, v níž sdílíme téměř všechny informace. Chodíme se tam odreagovat a to nejen četbou novinek ze světa a ostatních zajímavostí, ale také hraním her.

    Hry online jsou v oblibě především pro jejich relativní dostupnost. Ta je spjatá s dostupností internetu, který má v České republice přes 60% obyvatel. Na webu můžete hrát nejrůznější typy her od logických, přes akční, po dívčí. Velmi oblíbené jsou také adventury nebo strategie. Možností, jak se tímto způsobem odreagovat, je jednoduše mnoho.

    Mnoho hráčů se zaměřuje na hry, ve kterých hrají s jedním nebo více protihráči nebo dokonce se spoluhráči. Díky tomu, že internet propojuje počítače po celém světě, je možné při hraní narazit na člověka z úplně odlišného koutu světa. Často se tak hra stane spíše jakýmsi prostředníkem k seznámení se s člověkem z jiné země. Láká nás alespoň vzdálené poznání jiné kultury. Je to také možnost, jak se procvičit ve psaní cizího jazyka.

    Hry online zdarma si oblíbily především děti. Určité typy her mohou velmi pozitivně působit na rozvoj zručnosti a logiky dítěte. Samozřejmě je však nutné dávat pozor, aby se z občasné hry nestala závislost. Zvláště mladší potomci se potom často od počítače ani nehnou. To ale není zdravé pro jejich psychický ani fyzický stav. Je tedy potřeba děti v tomto směru korigovat.

    Nejen děti si však mohou utvořit závislost. Někteří dospělí jedinci se do her ukrývají před všedními i nevšedními starostmi a stresy, což působí negativně nejen na onu osobu, ale také na její blízké, kteří s ní žijí. Člověk pak ztrácí sociální cítění a v reálném životě může reagovat neadekvátně. Je zkrátka důležité najít únosnou míru mezi odpočinkem a únikem do herního světa.

    Přečtěte si také: