Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Není podprsenka jako podprsenka

    22.6.2013, Komerční sdělení

    V loňském roce slavila podprsenka stoleté výročí. První model, který měl do dnešní podoby tohoto prádla ještě hodně daleko, ale už byl velkým pokrokem proti těsným korzetům a šněrovačkám, vznikl v roce 1912 v továrně pana Sigmunda Landauera v německém Stuttgartu.

    V dnešní době je již na trhu obrovské množství druhů a typů podprsenek. Nalezneme zde modely všech střihů a barev, ze kterých si vybere doslova každá žena. Co se týká materiálů, jsou samozřejmě nejoblíbenější modely s příměsí různých elastických vláken jako je lykra či elastan. Příjemné – a hlavně krásné - jsou i podprsenky z mikrovlákna, saténu, tylu či krajky. Zapínání mohou být vpředu i vzadu, přičemž přední zapínání ocení především maminky u tzv. modelů na kojení.

    Pokud bychom chtěli podprsenky dělit podle typu či střihu, tak existují klasické a módní. Klasické podprsenky jsou z pevnějších materiálů, celkově robustnějšího střihu, s tvarovanými košíčky, širšími ramínky a komfortem, který ocení především ženy s větším poprsím. Tyto modely pak mohou být s kosticemi i bez.

    Kostice se nacházejí jednak ve spodní části košíčků, kde poprsí zpevňují a poskytují příjemnou podporu a dále pak v postranních částech. v oblasti pod paží, kde zabraňují shrnutí či přetočení spodní části podprsenky a samozřejmě také zpevňují. Obecně lze však říci, že více vyvinuté ženy dávají přednost modelů bez nich, neboť u většího poprsí mohou kostice někdy působit určité nepohodlí, otlaky apod.

    Z módních střihů bychom jmenovali podprsenky s různě tvarovanými košíčky např. modely zvané balconnet neboli takébalkonové podprsenky. Tyto střihově zajímavé košíčky dostaly svůj název – jak je zřejmé - podle balkónu, neboť jej tvarově trochu připomínají. Existují i podprsenky, které mají košíčky tak malé, že už je skoro ani košíčky nazývat nelze. Ale tyto modely již snad ani nejsou určené na běžné nošení.

    Podprsenky, stejně jako další prádlo a oblečení, podléhají módě, takže se zde objevuje mnoho aktuálních ozdobných prvků. Mohou být různě prošívané, vyšívané, zdobené mašličkami či kamínky. A výjimkou není ani podprsenka s diamanty.

    Zvláštními kategoriemi jsou pak ještě zvětšující a zmenšující podprsenky. Zvětšující podprsenky jsou jasné. Zde se jedná především o tzv. efekt push-up, jehož je docíleno všíváním či vkládáním různých pěnových či gelových vycpávek. Tyto vycpávky v dolní části poprsí ňadra nadzvednou – z toho anglický název push-up – a efekt větších prsou je tu!.

    Zmenšující podprsenky tzv. minimizery jsou pak velkou pomocí pro ženy, kterým příroda nadělila v horním objemu poněkud více a které nechtějí svou situaci řešit operativně. Podprsenka dokáže zmenšit poprsí až o 2 velikosti při zachování maximálního komfortu nošení. Tyto modely mají často pohodlná široká ramínka, neboť velké poprsí klade vysoké nároky také na ramena a záda.

    Za zmínku zde určitě stojí také podprsenky pro ženy po operaci prsů. Bohužel v dnešní době takových žen přibývá a přes veškerou osvětu se závažné nemoci prsů týkají také stále mladších žen. Podprsenky určené pro tyto pacientky mají speciální „kapsu“ pro vsunutí protézy prsu, jinak se ale vzhledově nijak neliší od běžného módního prádla.

    Zdroj fotografií: Blancheporte.cz

    Přečtěte si také: