Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Plánujeme svatbu!

    21.5.2013, Radka Kapuciánová

    Dostala jste zásnubní prsten a teď se pomalu chystáte na svatební přípravy? Potřebujete poradit, co je třeba zařídit, na co nezapomenout? Pak čtete dále.

    Chystáme svatbu

    Slyšíte už znít svatební zvony? Cítíte vůni své svatební kytice, na jazyku rozplývající se svatební dort? Plánování svatby je pro spoustu žen (výjimečně i mužů) jedno z nejkrásnějších období života. Proč? Mnoho párů se rozhodne vzít se až po několika letech společného soužití, kdy počáteční zamilovanost již vymizela. V období svatebních příprav se však leckdy právě zamilovanost vrací...

    Co všechno zařídit?

    Dámy, dostaly jste právě zásnubní prsten a chystáte se začít plánovat váš den D? Nejprve se rozhodněte, jak velkou svatbu chcete, od ní se odvíjí celé svatební plánování. Pokud totiž budete chtít obřad a hostinu na nějakém známém a velmi oblíbeném místě, můžete počítat s tím, že oblíbená data jsou i více než rok dopředu již zarezervovaná jinými páry. Totéž se vám může stát u oblíbených dodavatelů a služeb - fotografů, kameramanů či DJ a kapel. S kadeřníky je to o trochu lepší, v každém případě pokud se chystáte udělat svatbu narychlo, nepočítejte, že ještě seženete známé kadeřníky.

    Všechno pěkně popořadě...

    Nejprve se s vaším nastávajícím manželem dohodněte, v jakém ročním období byste chtěli prožít svůj velký den. Každé období má své klady a zápory - na jaře můžete očekávat proměnlivé počasí, na druhé straně kolem vás se již zelená tráva, voní rozkvetlé květiny a příroda se probouzí k životu. V létě může být velké vedro či bouřky, jestliže však máte rádi teplo, je to pro vás vhodné období. Na podzim má příroda opět něco do sebe - barevné padající listí vypadá kouzelně na fotkách, je ovšem třeba počítat s nepřízní počasí. Při dešti si však můžete říci, že vám padá štěstí. Zima je většinou teplotně nejvyváženější, pokud však chcete sněhovou nadílku, doporučuji obřad s následným pohoštěním přesunout do vyšších nadmořských výšek.

    Krok za krokem

    Hned poté si vyberte vhodné datum. Pozor, ne všechny matriky oddávají každý den. Někde vám vyjdou vstříc a za poplatek vás oddají na jiném místě a v jiném čase, než mají oficiálně dané. Jakmile budete mít vyřízené formality na matrice, zařiďte si obřadní místo (pokud se nechcete brát na úřadě). Pak už zbývá vybrat si co nejrychleji kapelu či DJ, fotografa a popřípadně též kameramana.

    Důležité je probrat s partnerem finanční otázku - jaký je váš strop, který nechcete překročit. Na čem můžete šetřit a na čem rozhodně ne. Doporučuji vybrat si dobrého fotografa a prsteny, což jsou památky, které vám zůstanou po celý život. Pokud plánujete svatbu hodně dopředu, můžete si po zařízení obřadu, restaurace, fotografa, kameramana a DJ či kapely na chvíli oddechnout. Na zařízení svatebních šatů, šatů pro družičky, obleku pro ženicha, výběru svatebního menu na hostinu, výběru muziky na pochod s posvatebním veselí a dalších nezbytných věcí stačí jen pár měsíců. Samozřejmě čím oblíbenější datum svatby si zvolíte, tím více je na některé věci třeba si pospíšit.

    Hlavně se bavte!

    Všem nevěstám přeji krásné období příprav a pevné nervy. A hlavně si nezapomeňte pořádně užívat, je to den pouze váš a vašeho nastávajícího!

    Přečtěte si také: