Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Online seznamky aneb cesta ke štěstí nebo riziko?

    30.10.2012, Anna Dvořáková

    Mezi dnešní trendy patří seznamování po internetu. A proč by také ne, když nám to technika umožňuje. A navíc v této době shonu a stresu je to pro mnohé jediná množnost, jak si najít partnera, a to jak na vážný vztah, tak na povyražení. Ale je to vždy bezpečné?

    Online seznamky, to je téma dnešního článku. Tento neustále rozšiřující se trend hledání partnera, pokud zrovna nepatříte mezi „singly“, se totiž postupně stává zneužitelným.  Ne všechny internetové seznamky se totiž chovají tak, jak se tváří. Obvykle by se na seznamce měl najít partner, přítel, kamarád či milenec.  Ale mnoho seznamek disponuje fakeovými profily, to znamená, že osoba, o které si myslíte, že si s ní píšete, vlastně neexistuje.

    Tyto podvodné seznamky mají jediný cíl a úkol – byznys. Vydělávají na vás peníze tím, že sbírají vaše osobní údaje a ty pak prodávají třetím stranám. Nepřišlo vám někdy divné, že po vás seznamka chtěla až tak moc intimní informace? A poté vám začaly chodit e-maily s reklamními sděleními či oznámeními, že jste něco vyhráli? Stalo se vám to? Bingo, nechali jste se nachytat. Věřte, že nestačí odeslat jednu sms, abyste získali nový iPad. Nejen, že jedna sms stojí okolo 99 korun, ale ještě jich musíte odeslat nejméně 10. A co se stane pak? Ano, správně, nic nevyhrajete.

    Nedůvěryhodné seznamky – je jich víc a víc, statistiky ukazují, že až 30%. A to není problém jen u nás. V zahraničí se taky stává seznámení na internetu hitem. A hádejte co? Ano, i zde se vyskytuje plno fakeových seznamek, které jen tahají z lidí osobní údaje.

    I když jsou statistiky přinejmenším zarážející, přeci jen převažuje procento seznamek, které se dají nazvat jako důvěryhodná seznamka.  Jak jí poznáme? Tak například vystupují pod českou společností, mají zástupce, nebo se má uživatel v případě dotazů kam obrátit. Obvykle můžeme mít jistotu u těch velkých a známých seznamek, u těch menších bychom si vždy měli zjistit, zda splňuje tato kritéria.

    Pokud stále hledáte, bezpečná seznamka je například https://www.randino.cz, která je seriózní a nabízí všem uživatelům soukromí a ochranu dat. 

    Přečtěte si také: