Grilování nemusí být fádním zážitkem
28.1.2013, Markéta VocetkováPadá sníh, mrzne až praští. Škrábeme zmrzlá okénka u auta, halíme se do zimních kabátů, chodíme bruslit a lyžovat. Užíváme si zimních radovánek i starostí. Ať už máme zimu rádi nebo ne, je to období, které nás nyní provází. Alespoň se můžeme těšit na blížící se období jara, kvetoucí stromy a lehoučké laskání jarního slunce.
S novým rokem nové recepty
Nový rok se sotva objevil mezi dveřmi a většina z nás už plánuje co podnikne v létě. Koupání, grilování, zábava s přáteli a ten úžasný pocit z odpočinku. Jen pár známých, letní noc a zážitky, které se nezapomínají. K večírkům a popíjení patří pochopitelně i dobré jídlo. A vzhledem k letnímu období je tou nejlepší volbou příprava jídla na grilu.
Ta lahodná vůně, šťavnatá krkovička na grilu, křupavá kuřecí křidélka. Co více chtít? Co například vyzkoušet něco jiného a nečekaného? Nemám teď na mysli špízy či klobásky. Mám tím na mysli například grilovanou zeleninu i ovoce. V Česku dáváme přednost grilovaným uzeninám a masu, ovšem v přímořských státech je běžné grilování téměř všech potravin.
Možná je i u nás na čase změnit staré zvyky na nové a začít s experimentováním. Vyzkoušejte nové recepty na grilování. Už jste zkusili grilovat mořské plody, cuketu či lilek? Se správným receptem to může být stejná a možná ještě lepší pochoutka. Grilovanou zeleninu lze podávat i jako hlavní chod. Například kousky ogrilovaného masa a zeleniny, zamíchané do lehkého těstovinového salátu. Či grilovaná mrkev, cuketa a cibule jako příloha k masu? Vyzkoušejte to i vy – třeba i recepty z cukety.
Pokud je zelenina správně ochucená a připravená na kvalitním grilu, stává se delikatesou například i grilovaný lilek.
Oblíbenou pochoutkou na grilu jsou taktéž grilované ryby jak sladkovodní, tak mořské. Losos zabalený v dubovém dřevě a propečený na grilu či grilované tygří krevety. Jedinečný gurmánský zážitek. Dejte svému kulinářskému umění nový směr a objevte krásy jídel na grilu.
štítky článku:
Přečtěte si také:
- Španělský Jamón
- Nechte občerstvení na cateringové společnosti
- Čeká vás uspořádání společenské akce? Na co byste neměli zapomenout!
- Španělská kuchyně na talíři
- Jak na typickou valencijskou paellu
- Grilování nemusí být fádním zážitkem
- Grilování není pouze letní záležitostí!
- Mozzarella jako jedinečný požitek smyslů
- Nová série pořadu o grilování Šéf na grilu je tady!
- Nevšední, a přitom osvědčené recepty
Doporučujeme
EnteroZOO - účinný přípravek pro vašeho mazlíčka na průjmy, otravy, alergie a kožní potíže.
Co dnes uvařit
Španělský Jamón
Máte rádi vepřové maso na jakýkoliv způsob? A vyzkoušeli jste už, jamón, španělskou sušenou šunku?
Nejnovější příspěvky
- Jak se připravit na grilovací párty s přáteli
- Jak vybrat světla do kuchyně?
- Počátky tisku v Čechách
- Jaké jídlo servírovat na večírku?
- EnteroZOO: akutní pomoc při kožních onemocněních
- Kastrace kočky: vše, co byste měli vědět
- Jak vybrat rodinnou dovolenou, kterou si užijí dospělí i děti
- Chcete navštívit místo přezdívané Karibik Středozemí? Víme, kam byste měli jet!
- Začala hlavní bleší sezóna. Víte, jak před nepříjemnými parazity chránit psy a kočky?
- Jak vybrat vibrátor?