Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Jak poznat, že můj přítel pije?

    3.5.2010, Tomas Huček

    Poslední statistické průzkumy nám ukazují nemilou pravdu, kterou je skutečnost, že skoro 10% mužů pravidelně pije alkohol. Tím je myšleno, že se napije alespoň jednou denně. Takoví muži jsou hrozbou pro své okolí a každá partnerka by měla včas rozpoznat, kdy by měla zasáhnout. Z nevinného popíjení se totiž lehce může stát tvrdý alkoholismus, jenž rozvrací rodiny a ohrožuje na životech.

    Jak ale poznat takového začínajícího alkoholika? Většina žen svému muži natolik věří, že si není schopna připustit fakt, že její partner začíná mít problém s pitím. Existuje však několik základních příznaků, s jejichž pomocí lze vypozorovat, zda muž je nebo není začínajícím alkoholikem.

    Tím nejvýraznějším příznakem je ztráta zájmu o svůj zevnějšek. Muž, který se přestane holit nebo stříhat, má nějaký problém. Jestliže navíc udržuje nepořádek ve své domácnosti a všude lze nalézt zbytky alkoholu a poloprázdné lahve, je diagnóza jasná. Pomoci nám může i ztráta zájmu o vnější svět nebo pokles sexuálního pudu. Často se také objevuje žárlivost nebo hysterie. Osoba, která propadá alkoholu, se straní lidí a často pije o samotě. Začíná si povídat sama pro sebe a od ostatních se zcela distancuje.

    Jestliže částečně zpozorujete takové příznaky, pak nejprve navštivte psychiatra. Ten vám vaši domněnku pomůže vyvrátit nebo naopak potvrdit. V případě, že i on považuje vašeho partnera za možného alkoholika, navštivte s partnerem specialistu, který se zabývá bojem proti alkoholu. Na návštěvě trvejte. Nenechte ji odložit na zítra nebo na příští týden. Zjistěte si ordinační hodiny a svého muže tam zaveďte. Možná si zprvu budete říkat, jestli děláte dobře, ale i samotný partner vám později poděkuje, neboť není v jeho silách ukončit tuto závislost bez pomoci druhých.

    Každá žena má svého partnera ráda a měla by při něm stát v dobrém i ve zlém. Sejde-li tedy muž na scestí dobrého života, pak ona by zde měla být proto, aby mu pomohla. V případě, že na to sama nestačí, je tu spousta specializovaných ordinací, které mají vynikající výsledky.

    Přečtěte si také: