Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Statistiky o penisu: Jak si stojí váš partner?

    15.9.2011, Veronika Vycpálková

    Velikost penisu je věčné téma. Muži častokrát úplně zbytečně řeší, jestli je dostatečně velký a z velikosti odvozují všelijaké závěry. Průměrná délka ztopořeného penisu je 15,7 centimetru. Již zhruba od 17. roku se dále nezvětšuje.

    Podle měření týmu španělských vědců jsou v Evropě v tomto směru rekordmany Francouzi s 16,01 centimetry. Nejhůře dopadli Rumuni s pouhými 12,73 centimetry. Češi jsou v tomto ohledu na evropské špičce. Průměr je 15,89 centimetru. Podle výsledků vědeckého měření je zažitá informace, že největší penis mají Afričané, spíše pověrou. V celosvětovém měřítku totiž vedou muži z jihoamerických zemí, jako je Brazílie, Bolívie či Kolumbie. Nejkratší penisy mají prokazatelně Asiaté.

    Se svým penisem je, co se velikosti týká, spokojeno pouze 55%, zbylých 45% mužů se domnívá, že je jejich penis příliš malý, což je v rozporu s 92 % žen, které udávají, že jsou s velikostí penisu svého partnera spokojené. Kromě toho 90 % žen upřednostňuje penis kratší, ale širší, než delší a úzký. Přesto se muži vždy ohánějí jen délkou.

    Hrdý nositel nejdelšího penisu na světě je jednačtyřicetiletý Jonah Falcon. Jeho penis měří v klidu 24 centimetrů, erekce ho zvětší až na 34 centimetrů.

    Mužský penis je v nejlepší kondici ráno po probuzení, a to mezi osmnáctým a pětadvacátým rokem života. Kolem třicítky začíná sexuální výkonnost i apetit pomaličku klesat. Navíc se věkem penis zmenšuje. V padesáti letech bude penis už zhruba o jeden a půl centimetru menší.

    Průměrný zdravý muž má denně šest až deset erekcí. Dalších pět se dostaví během noci. Ale celých třicet miliónů Evropanů trpí poruchou erekce.

    Průměrný muž za život ejakuluje sedm tisíckrát. Vzhledem k tomu, že při ejakulaci se uvolní přibližně 4 mililitry semene, muž tak za život vyprodukuje dvacet osm litrů semene. Přijde vám to jako mnoho? Pro porovnání: na jednu koupel ve vaně spotřebujete sto až sto padesát litrů vody.

    Rychlost ejakulátu je průměrně 45 kilometrů v hodině. Rychlost se ale mění například v případě, že muž souloží se ženou, kterou vnímá jako hodně přitažlivou.

    Podle údajů National Sex Survey pouhých pět procent mužů nikdy v životě nemasturbovalo. Více než polovina masturbovala poprvé mezi jedenáctým a třináctým rokem a téměř sedmdesát procent někdy masturbovalo před svou partnerkou. Denně masturbuje více než 50 % mužů a celých 40 % mužů se kvůli masturbaci cítí provinile.

    Přečtěte si také: