Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Nevěra - zločin proti lidskosti

    18.4.2011, Dagmar Čechová

    Nevěry se ve vztahu bojí každý. Nikdo nechce být její obětí! Přečtěte náš článek o tom, jak s nevěrou zatočit.

    Za nevěru se dá pokládat jakýkoliv sexuální kontakt mimo partnerskou dvojici. Mnozí z nás ale netolerují ani flirtování. Hranice nevěry jsou dosti rozostřené a mnoho konfliktů vzniká právě kvůli tomu. Málokoho ale napadne, aby si ve vztahu určoval, co už považuje za tabu. Jenže není „poté“ už pozdě? Nevěře se však nedá nikdy zabránit, jsou ale věci, které vám pomohu se s ní vyrovnat a časem ji i překonat.

    Nevěra vzniká z mnoha důvodů – často se stává, že jeden z partnerů to má prostě v sobě. Dlouhodobé vztahy nesedí každému a někteří – ať už muži nebo ženy – touží po časté změně. Tomu však jen těžko zabráníte. Zamezit však občas můžete nevěře, která je způsobena konfliktem mezi partnery – ať už jsou to časté hádky nebo omezování svobody druhého, stačí spolu více mluvit. Bohužel většina lidí je nevěrná z jednoho prostého důvodu – nechtějí si přiznat nefunkční vztah.

    Slovo nevěra se v dnešním světě objevuje tak často, že není člověka, který by svého partnera nepodezíral. Ne vždy je to oprávněné, jsou ale signály, které tomu napovídají. Samozřejmě typická rtěnka, cizí vlasy na oblečení nebo odpírání sexuálního života – toto nejsou nikdy jednoznačné znaky nevěry. Stejně tak přesčasy, časté přespávání u kamarádů, podrážděnost. Jedinou vaší možností je partnera přímo ale v klidu konfrontovat. Snažte se vyhýbat scénám s křikem nebo šmejdění v telefonu a počítači. Kromě toho, že to značí přehnanou žárlivost je to také nelegální. A v případě neviny partnera pak budete vy tou špatnou.

    Když však nakonec zjistíte, že vám partner zahýbá, je nutné ke všemu přistoupit s klidem. Žádná drastická řešení s nožem v ruce! Pokud se potřebujete vykřičet, svěřte se kamarádce nebo sestře – prostě někomu, kdo vás pochopí. Rozmyslete si, zda pro vás váš vztah znamená tolik, zda jste ochotna podstoupit risk s mužem, který už byl jednou nevěrný. Přemýšlejte, zda je váš vztah naplňující a zdravý, zda má smysl v něm pokračovat. Zkuste zjistit, co bylo příčinou a pokuste se ji eliminovat. Konečné rozhodnutí však musí zaznít od obou partnerů.

    Přečtěte si také: