Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Metrosexuál, ideální muž současnosti?

    16.4.2011, Hana Kudrnová

    Debaty o tom, jak má vypadat ideální muž, se ve svém životě zúčastnila snad každá žena. Při takových debatách téměř vždy zazní známá myšlenka, že na vzhledu nezáleží a zejména u mužů je v první řadě důležité charisma. Dámy, položme si však ruku na srdce a přiznejme si, že ženám na vzhledu mužů záleží, a to velmi. Znamená to však, že všechny toužíme po metrosexuálech?

     

    V současné době slyšíme ze všech stran stížnosti hledajících žen, že najít „pořádného chlapa“ je v jednadvacátém století prakticky nemožné. Mladí muži jsou příliš hubení a nevyjdou z domu bez gelu, zatímco muži starší o vzhled vůbec nedbají a svému pivnímu pupku už dali i křestní jméno. Je pravdou, že málokterá žena hledá muže s nádhernou alabastrovou tváří a dokonalým tělem a nakonec u ní stejně zvítězí partnerovo přitažlivé já. Přesto by muži neměli svou vnější stránku podceňovat.

    Skvělá vnitřní stránka muže totiž není v rozporu s příjemným zevnějškem, a pokud na něj muži dbají, rozšiřují se jim pak obzory výběru mezi ženami a stejně tak i samotný partnerský vztah potom může být příjemnější a obnáší méně žabomyších problémů, které se týkají například hygienických návyků. Žena se za partnera nikdy nemusí stydět a vše vede ke spokojenému soužití s opačným pohlavím, které je pro většinu lidí důležitým faktorem jejich fungování ve společnosti. To ovšem neznamená, že by se všichni současní muži měli proměnit v metrosexuály.

    Být metrosexuálem samozřejmě není nic špatného. Jde o nové pojmenování pro muže, kteří žijí ve větších městech, běžně používají kosmetické prostředky a v péči o svůj vzhled se blíží ženám. Metrosexuál nutně nemusí být homosexuálem, jak je rádi nazývají jejich odpůrci, většinou právě muži, kteří o svůj vzhled příliš nedbají právě proto, aby za homosexuály nebyli označováni i oni. A zrovna ve strachu z toho, že muž přestane být „opravdovým mužem“, pokud se přiblíží metrosexuálům, možná spočívá ten hlavní problém, proč o sebe mnoho z nich nepečuje tak, jak by bylo pro ně samé i jejich okolí příjemné.

    Většina žen tedy pravděpodobně netouží přímo po typu metrosexuála, ale jednoduše si přeje mít hezky vypadajícího partnera. Mužům pro to stačí udělat velice málo, a to ustoupit od svého radikálního odmítání metrosexuálů a jít zlatou střední cestou. Čas od času si pořídit lákavý parfém a hezky vypadající pohodlnou košili patří k jejím prostředkům. Ideálním typem pak může být každý druhý muž.

    Přečtěte si také: