Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Kde začíná nevěra?

    30.12.2010, Veronika Vycpálková

    Večírek je v plném proudu a vy jste se ocitla v prázdné místnosti s krásným mužem, který vás už od vašeho seznámení přitahuje. A on to podle všeho nemá jinak.

    Jediný problém je v tom, že jste zadaná.

    Jak daleko můžete nechat onoho muže zajít, aniž byste se musela trápit výčitkami svědomí, až večírek opustíte a budete se vracet ke svému milému?

    V Bibli se praví, že kdo zhřeší myšlenkou, jako by zhřešil tělem. V dnešní době asi jen málokdo bude považovat představy za nevěru, ačkoliv nikdo nestojí o to, aby se partner svěřoval o tom, koho si představuje, když má dlouhou chvíli před spaním.

    Ale myšlenky jsou jen těžko dokázatelné a tak je radno se spíše zaměřit na činy. Mimo to, sexuologové se shodují na faktu, že pestré sexuální představy jsou naprosto normální a není třeba se ničím znepokojovat.

    Pomineme-li myšlenky, za nevěru považujeme fyzický dotek.

    Ale kde je ta hranice, kde se běžný fyzický dotek, přátelský, či zdvořilostní mění ve fyzický dotek, který má podtón lstivé nevěry?

    Pro každého z nás jsou tyto hranice jinde. Mnohokrát pokrytecky stanovujeme onu nepřekročitelnou mez pro sebe a svého partnera do naprosto odlišných míst.

    „Já bych za nevěru považovala flirt, ale sama to dělám, takže asi líbání?“ Takhle by to specifikovala Katka.

    „Nevěra začíná tam, kdy se partner zamiluje do někoho jinýho.“ odpověděl Dan.

    To, co považujeme my osobně za nevěru, pravděpodobně vyplývá z nějaké životní zkušenosti. Jestliže jsme obzvláště liberální, házíme vše, co není milostný poměr, za hlavu. Ale senzitivnější jedinci nejsou sto se přenést ani přes nic neznamenající flirt.

    Ve spolupráci se svědomím a morálními hodnotami si každý z nás pro sebe ustanoví nějakou tu pomyslnou hranici, kde začíná to zakázané – nevěra. Jak se k tomu postavíte, jestli něco z toho nepřípustného vyjde najevo, je jen na vás.

    Dobré je nedělat unáhlené závěry a dát prostor také partnerovi, aby se vyjádřil. Nejlépe ovšem k věci. I tak triviální otázky jako třeba „proč?“ hodně prozradí.

    Přečtěte si také: