Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Sexuální snář aneb co vlastně znamenají vaše sny?

    8.12.2012, Alice Jendelová

    Naše sny mohou znamenat ledacos. Některé z nich mají sexuální význam, i když třeba v samotném snu o sex nejde.

    Když se vám o sexu zdá...

    Sexuální sny jsou projevem naší psychiky a není třeba se jimi znepokojovat. Pokud se vám zdá o divokém sexu s vaším nadřízeným, nemusí to nutně znamenat, že ho milujete. Dokonce příčinou může být pravý opak.

    Sex

    Výklad ve snáři pro samotné heslo sex bývá většinou spojen s pozitivy našeho života. Objevuje se slovo pohoda, spokojenost, touha, zlepšení zdravotního a duševního stavu.

    Vlastní partner

    Když máte sexuální sny o vlastním partnerovi, pravděpodobně jim nepřisuzujete žádný hlubší význam, pokud ve vašem vztahu sex funguje. Když však sex není častým bodem vašeho společného programu, kompenzujete si ho alespoň ve snech. Nechte svou fantazii proudit i v reálném životě a třeba partnera mile překvapíte.

    Cizí partner

    Jestliže ve vašich snech prožíváte sex s úplně cizími lidmi, tak vás podvědomí spíše varuje, než doporučuje současného partnera opustit, a to ani pokud se vám sen líbil. Nepohádali jste se náhodou s partnerem? Nebo vás něčím naštval? Do snu se pravděpodobně promítl váš vztek nebo zklamání.

    Něco jiného však je, pokud se vám zdá o plánované nevěře, nebo dokonce pokud se sen se známou osobou vrací. Sama si musíte uvědomit, kde děláte v současném vztahu chybu. Podvědomě totiž víte, že je ve vás a musíte ji napravit.

    Zdát se vám také může o někom, kdo je vám nesympatický, či s ním máte konflikt. Může jít o vašeho nadřízeného či nepříjemného kolegu. Ve skutečnosti jde o to, že se snažíte podvědomě konflikt vyřešit a nenechat si nechat všechno líbit.

    Skupinový sex

    Jakékoliv jiné sexuální praktiky, než které běžně provozujete, hned nutně neznamenají, že po nich toužíte. Mohou být známkou hledání, zvlášť pokud jste momentálně nezadaná, nebo procházíte výraznou životní změnou. Většinou tyto sny zobrazují vaši nejistotu a strach.

    Když se vám o sexu nezdá...

    Ne vždy se vám musí zdát přímo o sexu a přeci jen sen odkrývá vaše sexuální touhy. Například pokud jste po rozchodu a zdá se vám o tom, že někam cestujete, chcete se k partnerovi vrátit.

    Živly

    Sny o ohni a požárech mohou znamenat stoupající sexuální sebevědomí. Když se vám zdá o vodě, znamená to, že toužíte po něžnostech. Pokud jde navíc o moře či oceán, nemáte ohraničené možnosti sexu a užíváte si ho.

    Lítání

    Pokud ve snu lítáte, toužíte v sexu experimentovat.

    Rostliny, květiny

    Toužíte po něžnostech, jste citlivé a sex vnímáte jako příjemnou, krásnou součást života.

    Dům

    Pokud se ve snu vidíte v domě, který má několik pater a vy jste nahoře, máte rády vášnivé sexuální hrátky, naopak v dolních patrech preferujete něžný sex.

    Váš pocit

    Nejdůležitější pro odhalení snu však je, jak se po probuzení cítíte. Máte ze snu špatný pocit? Měla jste strach, či se probudíte vyděšená? Pak to určitě nebylo nic pro vás. Pokud se ale vzbudíte v dobré náladě a sen se vám líbil, je vše v pořádku. Psychika ovlivňuje naše sny a promítat se do nich může jak vyrovnanost a dobrá nálada, tak i starosti a stres.

    Přečtěte si také: