Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Bratrova první láska

    7.10.2012, Dominika Drahovzalová

    Mámě to přece nemůžu říct. A od táty bych dostal zaracha. Ale ségra, já mám holku! Kam ji mám vzít? Jak zjistím, jestli mě má taky ráda? Ona je tak krásná! Pomoz mi!

    Každý rodič musí být připravený na to, že se jednou jeho dítě dostane do puberty. Existuje řada rad, jak tohle období nejlépe zvládnout. Jenže většina puberťáků se raději obrátí na někoho stejně důvěryhodného, ale věkově bližšího. Na sestru, které může věřit, že si nechá všechno pro sebe a nemusí se bát trestu. Sestra je přece spojenec, zvlášť proti rodičům.

    Pro starší sourozence se ovšem žádné radící příručky nedělají. Jsme tak postaveni před problém, který se nesnadno přijímá. Ale přece nemůžeme mladšímu ukázat svou nevědomost. A tak prostě musíme odpovědět i na to, co jsme sami vůbec nezažili, držet pusu na zámek a přát si, aby ho to brzo přešlo.

    Neuvědomujeme si přitom, jakou poctu nám tím sourozenec dává. Svými dotazy nám přece ukazuje, že jsme pro něj autoritou, že naše slova pro něj mnoho znamenají. Zkrátka, že jsme v naší roli uspěli na výbornou. 

    První láska

    Tak jsem se úspěšně poprala s prvními pupínky, vztekem na matčino rozkazování, neschopností uklidit si pokoj a připravit si věci do školy. Ale pak přišel šok. Můj mladší bráška, kterého jsem stále ještě viděla jako malé dítě, sbírající pokémony a hrající si s legem, si našel lásku. A já se to dozvěděla jako první.

    Já byla ta jediná, které o ní mohl básnit. Kdo mu měl poradit. Vůbec se mě přitom nezeptal, jestli jsem někdy něco takového zažila. Copak já vím, jak to mají kluci?

    Ale přece ho nezklamu. Jsem odpovědná za jeho úspěšné dospívání. Tedy jaká asi je? Co by měl udělat, aby se jí zalíbil? Musím ji poznat, špehovat. Co když není dost dobrá? Přece jí nedovolím mu ublížit. A vůbec, vždyť já na ní žárlím! Na mého bratra mám právo jenom já! Alespoň jsem si to myslela.

    Co s tím? Chci se zeptat matky, ale přece ho takhle nepodrazím. Prosím, ať se pro nás v knihovně objeví nějaký poradce. Ať někdo začne psát internetový blog! Musíme si poradit sami. Těžký je úděl staršího sourozence. Těžký, ale aspoň se nenudíme.

    Přečtěte si také: