Recepty
RSS této rubrikyJak uvařit levně, rychle a chutně? Ideálně se inspirovat mezi recepty! Vaření pro rodinu nemusí být otrocká práce a vy i vaše rodina si ji můžete užít naplno, strávit spolu příjemné chvilky a poté se dobře najíst. Hledáte recepty na bábovku či zákusek? Nebo raději nový typ salátu? Gastronomie nabízí neomezené množství kombinací a variant, byla by tedy škoda skončit jen u staré dobré české klasiky. Vyzkoušejte i vy nový recept, který oživí vaší kuchyň!
Grilování jako nový národní sport
5.7.2011, Silva Pokorná
Tradice grilování je stará jako lidstvo samo. Má se za to, že vzniklo už s prvním opečeným masem na ohni v dobách pradávných. Do Evropy se tradice klasického grilování, tzv. barbeque, dostala pravděpodobně z Ameriky. Grilovat se dá prakticky kdekoliv a kdykoliv, na zahradě nebo na balkoně…
celý článek »Medové řezy: dezert nejen vánoční
28.12.2010, Michaela Rochovanská
Vánoce, jedny z nejkrásnějších svátků v roce, jsou již za námi. Proč si ale nezavzpomínat na nedávno prožitou atmosféru, a kromě dojídání vanilkových rohlíčků a lineckého cukroví neupéct něco neobvyklého a stejně (možná i více) lahodného? Medovým řezům neholdují jen labužníci přesládlé…
celý článek »Gastronomie a její produkty: víte, co doma máte?
19.12.2010, Michaela Rochovanská
Chladničky, myčky, též kávovar patří k životu každého z nás. Tyto nepostradatelné věci v naší domácnosti se staly tak samozřejmou součástí našich životů, že bychom si bez nich běžný život nedovedli představit. Máte rádi kávu, kávovar však nevlastníte? Žádná restaurace a už vůbec ne…
celý článek »Jedinečná pestrost a barevnost indické kuchyně
14.11.2010, Tereza Menclová
Indická kuchyně představuje širokou škálu chutí, vůní a neopakovatelných gurmánských zážitků. Jídla podle indických receptů jsou jedinečná, naše chuťové buňky stimuluje jejich příjemné aroma a barevnost. Základem je šest odlišných chutí - kyselá, hořká, sladká, slaná, trpká a palčivá, které…
celý článek »Japonská kuchyně letem světem
17.10.2010, Tereza Menclová
Nipponkoku, Nihonkoku, Země vycházejícího slunce – mnozí už tuší, že řeč je o Japonsku. Kultura této země má u nás stále více příznivců a japonská kuchyně je považována za skutečný klenot současné gastronomie. Každý správný gurmán by měl ocenit kulinářské umění Japonců, pokrmy nejen dobře…
celý článek »Pečený pstruh s mandlemi a citronem
21.8.2010, Antonín Šebík
Pstruh je proložený citronem a zalit smetanovou omáčkou s mandlemi Ingredience Citrony Pstruh Jarní cibulka Smetana ke šlehání Mandle Olej na vymazání Koření Mletý černý pepř Sůl Drcený kmín Doba přípravy receptu 45 minut,…
celý článek »Doporučujeme
EnteroZOO - účinný přípravek pro vašeho mazlíčka na průjmy, otravy, alergie a kožní potíže.
Co dnes uvařit

Španělský Jamón
Máte rádi vepřové maso na jakýkoliv způsob? A vyzkoušeli jste už, jamón, španělskou sušenou šunku?
Nejnovější příspěvky
- Jak se připravit na grilovací párty s přáteli
- Jak vybrat světla do kuchyně?
- Počátky tisku v Čechách
- Jaké jídlo servírovat na večírku?
- EnteroZOO: akutní pomoc při kožních onemocněních
- Kastrace kočky: vše, co byste měli vědět
- Jak vybrat rodinnou dovolenou, kterou si užijí dospělí i děti
- Chcete navštívit místo přezdívané Karibik Středozemí? Víme, kam byste měli jet!
- Začala hlavní bleší sezóna. Víte, jak před nepříjemnými parazity chránit psy a kočky?
- Jak vybrat vibrátor?