Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Penziony již nejsou jen obyčejné ubytovny

    2.3.2015, Alice Jendelová

    Co dělat, když se potřebujete ubytovat v Praze, ale rozhodně nechcete pobývat v luxusním hotelu v centru? Penziony nabízejí klid, komfort a další služby srovnatelné s hotely.

    Mnozí z nás mají penziony spojené s jednoduše vybavenými pokoji a společnou koupelnou pro celé patro. Za poslední roky ale ubytovací služby vzkvétají a penziony se dostávají znovu na výsluní.

    Jejich největším kladem je bezesporu to, že vám nabízí kromě koupeny i kuchyňský kout. Nejste tedy odkázání na restaurace. Často vám však tento příjemný bonus penziony nabízí.

    Jak najít to správné?

    Hlavní město nabízí několik stovek variant a zadat do vyhledavače ubytování Praha vám situaci snadného a rychlého výběru příliš neusnadní. Zkuste rovnou penzion Praha a nebojte se, že narazíte pouze na staromódní a špinavá zařízení. Důležité je si důkladně projet internetové stránky, které vám leccos napoví. Všímejte si fotek, služeb, které hotel nabízí, dostupnost MHD či dejte na reference.

    Pro koho se penzion hodí?

    Toto ubytování je vhodné pro studenty, kterým nevyhovuje prostředí kolejí. Ruku na srdce, tam to vždy nejčistější není a cenově jste na tom stejně. Penzion můžete využít, i když pojedete na přijímačky a chcete se před nimi pořádně vyspat a ne vstávat časně ráno nebo dokonce v noci, abyste do Prahy stihli dojet.

    Stejně tak toto ubytování využívají lidé, kteří do Prahy zavítali na služební cestu či turisté, kteří se chystají do našeho hlavního města na pár dní a chtějí mít k dispozici vlastníku kuchyňské vybavení a klid.

    A pokud hledáte inspiraci, jak dny v Praze prožít, v jednom z našich minulých článků najdete tipy na krásnou procházku.

    Kde hledat?

    Samozřejmě, že ceny na okraji se pohybují v mnohem nižších hodnotách, než když budete hledat ubytování v centru Prahy. I tak je ale ubytování v Praze oproti jiným evropským metropolím nižší. Více si můžete přečíst v článku Evropské metropole zlevňují ubytování pro turisty. Praha v nízkých cenách vede na serveru Novinky.cz.

    Ubytování v centru je sice výhodné v tom, že máte vše blízko, ale často je to na úkor klidu. Porozhlédněte se i po klidnějších městských částech na okraji města, které mají dobrou vybavenost MHD. Například v okolí stanic metra linky A, která je velmi krátká a i jejího konce jste v centru do 20 minut.

    Přečtěte si také: