Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Návštěva ze zahraničí? Tipy na procházku Prahou.

    8.9.2012, Klára Maratová

    Nejeden z nás se občas ocitne v situaci, kdy k nám na návštěvu na léto přijede neteř z Austrálie nebo jsme šéfem požádáni o provedení zahraničních klientů nebo kolegů Prahou. Otázka, která by se pravděpodobně všem honila hlavou, je: „Co teď?“ V následujícím článku Vám dáme pár užitečných tipů, jak návštěvě udělat pobyt v Praze nezapomenutelný.

    Praha je bez pochyby jedno z nejkrásnějších měst Evropy. Každoročně je sestavována celá řada žebříčků, která se zabývá atraktivitou hlavních měst. Asi všichni se shodnou na prvním místě. Tato pozice již řadu let neotřesitelně patří Římu a díky množství a jedinečnosti památek, které nemají obdoby, o tom není pochyb. Na čem se však autoři nedokáží shodnout je místo druhé. Někteří preferují Paříž, jiní pravě Prahu.A co všechno že jev Praze k vidění?

    Praha matka měst

    Praha patří mezi jedny z turisticky nejatraktivnějších destinací nejen v Evropě, ale i na světě. Ročně hlavní město navštíví miliony cizinců, aby se prošli uličkami Starého Města, spatřili orloj mistra Hanuše nebo si vyslechli strašidelnou pověst o pražském Golemovi. Historických památek je v Praze více než dost a stejně tak i agentur, jež nabízejí turistické průvodce ve všech možných jazycích. V poslední době se rozmáhá nový trend a to prohlídky na Segwayích. Pokud nestojíte o prohlídku, kdy dvacetihlavé stádo následuje žlutý deštník nebo červenou plácačku a toužíte nejen po kulturním, ale i nevšedním zážitku, pak jsou Segwaye právě pro Vás.

    Co to vlastně Segway je? Jedná se o dvoukolku s vlastním motorem, která se řídí přenášením váhy. Její ovládání je velice prosté a pochopí jej během chvíle skutečně každý. Jízda na Segwayi nepředstavuje žádnou námahu a nemá žádný věkový limit, jediným omezujícím prvkem je váha. Hlavním tahákem těchto prohlídek nejsou jenom památky, ale hlavně možnost vyzkoušet si něco nového. Prohlídky s placeným průvodcem se cenově liší podle délky, většinou však ceny začínají na 1000 Kč. Pokud o průvodce nestojíte nebo se chcete jen projet a pobavit, můžete si Segway půjčit v některé z půjčoven. Tato varianta je cenově dostupnější,je důležité si však uvědomit některá omezení, která z toho plynou.Například se Segwayse nesmí na místa jako je Karlův most nebo Pražský hrad. Na druhou stranu Segway je schopná jet rychlostí až 20 kilometrů v hodině a tak stihnete se svou návštěvou projet velké území,za relativně krátkou dobu.

    A co Vy? Podělte se s námi o Vaše nápady, jak ozvláštnit zahraniční návštěvě její pobyt v Praze.

    Přečtěte si také: